2024. május 05. 17:12

KezdőlapF1Kihúzná egymást a gödörből Hamilton és a Ferrari?

Kihúzná egymást a gödörből Hamilton és a Ferrari?

-

Eddie Jordan úgy véli, Lewis Hamilton Ferrarihoz történő szerződése „mennyben köttetett házasság lenne”. Az egykori csapatfőnök szerint az együttműködés mindkét fél problémáit megoldaná.

Lewis Hamilton szezonrajtja korántsem úgy sikerült, ahogyan azt a hétszeres világbajnok szerette volna. Bár az Ausztrál Nagydíjon a második helyen ért célba, a Mercedes tempója jócskán elmarad a Red Bullétól. Mindeközben továbbra is ott lóg a levegőben a a brit pilóta esetleges szerződéshosszabbítása, hiszen jelenlegi megállapodása 2023 végén lejár.

Mindkét fél jó néhányszor kijelentette, hogy a másikkal együtt képzeli el jövőt, de ahogyan haladunk előre az időben, úgy lesznek egyre hangosabbak a találgatások, amíg nem érkezik hivatalos bejelentés. Eddie Jordan már korábban is azt vizionálta, hogy Hamilton a Ferrarihoz igazolhat, és most is erről a forgatókönyvről beszélt.

„Véleményem szerint csak egy helyre mehetne, és az a Ferrari – nyilatkozta az egykori Jordan-istálló alapítója és csapatfőnöke Expressnek. – Egy olyan tehetséges srácnál, mint ő, azt hiszem, ez a mennyben [köttetett] házasság lehet. Szerintem a Ferrarit fel kellene rázni, ahogyan Lewis Hamiltont is. Ha Lewis folytatja, akkor szerintem változásra van szüksége. A gondolkodásmódja és a lendülete miatt, egy [új] kezdet gyanánt, szórakozásból. Megtanulni olaszul, együtt enni a tésztát azokkal a srácokkal, ez egy másik világ. Mivel egy csapatot vezettünk, mindig láttuk, hogy a Ferrari mennyire másképp működik, és én szívesen látnám Lewist abban a környezetben.”

Lewis Hamilton, Ausztrál Nagydíj, Mercedes
Hamilton jövőjével kapcsolatban egyre inkább beindulnak a találgatások (Fotó: Jiri Krenek)

Ha Hamilton gödörben, akkor a Ferrarira ez hatványozottan igaz. A maranellóiak lassan két évtizede nem tudnak megfelelni az elvárásoknak, és nagyon úgy tűnik, hogy idén sem szólhatnak bele a világbajnoki küzdelembe. A Scuderia számos területen küszködik problémákkal, ám Jordan úgy véli, Hamilton érkezése sok mindenen változtatna.

„Szerintem nagyon fel tudná rázni őket – fogalmazott az ír üzletember. – Új irányba állíthatná őket, a Ferrari sok apró problémáját megoldhatná. Szóval ezért szeretném, ha Lewis ott lenne egy-két évig, mielőtt teljesen visszavonul, hogy lássuk, mi történik. Gondoljunk csak [az újságok] hasábjaira. Ez egy elképesztő történet [lenne]. Nem valószínű, hogy így lesz, de ez az én álmom.”

A realitás talaján maradva valóban nehéz elképzelni, hogy Hamilton Maranellóban köt ki. Az olasz istálló jelenlegi pilótái 2024-ig rendelkeznek szerződéssel, a jövő évnél később pedig még annyira sem valószínű, hogy a hétszeres világbajnok a Ferrarihoz igazol. Ezzel együtt Jordan minden bizonnyal sok Forma-1-es szurkoló vágyát fogalmazta meg.

Friss