back to top
2024. május 19. 04:04

KezdőlapF1Fontos feladat vár Mick Schumacherre a Mercedesnél

Fontos feladat vár Mick Schumacherre a Mercedesnél

-

Hamarosan még inkább Mick Schumacheren is fog múlni, hogy a Mercedes pilótái miként szerepelnek az adott versenyhétvégén.

Miután a Haas nem hosszabbította meg tavaly a szerződését és nem talált magának versenyzői ülést 2023-ra, Mick Schumachernek a Mercedes dobott mentőövet. A 24 esztendős pilóta így amellett, hogy kimondott célja visszakerülni a mezőnybe 2024-re, az idén a többszörös világbajnok istállóban tanulhat és fejlődhet, miközben igyekszik ő is adni valamit.

Mick Schumachert valósággal sokkolta, amit a Mercedesnél látott

Schumacher nemrég elmondta, hogy nagy hatással volt rá a brackley-i központ és az ott használt eszközök fejlettsége, beleértve a Mercedes szimulátorát is. Mivel napjainkban csak nagyon kevés, sok esetben semennyi tesztlehetőséghez sem jutnak a harmadik számú versenyzők, Schumachernek is főként a szimulátorban kell vezetnie, ahogyan tette azt az év eddigi részében.

Ám az F1 európai idényének kezdetétől, azaz egészen pontosan a már minden szempontból európainak tekinthető Emilia Romagna Nagydíjtól kicsit más feladatok hárulnak majd rá, mint addig. Az első négy verseny során (a soron következő bakui hétvégét is beleértve) a 24 esztendős pilóta ugyanis végig a helyszínen tartózkodott, részt vett a megbeszéléseken, megfigyelt, és marketing-tevékenységet folytatott.

Mick Schumacher, Mercedes, szimulátor
Mick Schumacher a szimulátorban  Fotó: Mercedes AMG Petronas Formula 1 Team

Imolától kezdve azonban sűrűbb lesz a programja, péntekenként ugyanis a brackley-i központban lesz, hogy a szabadedzések után a szimulátorban teszteljen a pályán kapott adatok alapján, és segítsen a csapatnak megtalálni a megfelelő beállításokat a szombati napra. Ez a munka kulcsfontosságú a hétvége további részét tekintve, hiszen mivel az istállónak csak kétszer egy óra áll a rendelkezésére az adott helyszínen pénteken, nem tud mindent kipróbálni, így nagyban kell a szimulátorra hagyatkoznia. Sok esetben pedig az ott elvégzett munkán múlik a hétvége sikere.

Schumacher emellett természetesen marad tartalék is, így a szimulátorozás végeztével minden esetben repülőre ül majd, és elutazik az adott versenyhétvégére.

Friss