2024. április 20. 02:50

KezdőlapF1Halála után 30 évvel védőszentté nyilvánították Ayrton Sennát

Halála után 30 évvel védőszentté nyilvánították Ayrton Sennát

-

Kedden Brazília alelnöke, Geraldo Alckmin szentesítette azt a törvényt, amely Brazília védőszentjévé nyilvánította Ayrton Sennát.

Az 1994. május 1-jén elhunyt Ayrton Senna közel 30 évvel halála után is töretlen népszerűségnek örvend hazájában, amit jól mutat, hogy 2019-ben törvényjavaslatot nyújtottak be arra vonatkozóan, hogy a háromszoros világbajnok legyen a sport védőszentje Brazíliában. A javaslatot feldolgozást követően a szövetségi szenátus az idén márciusban jóváhagyta, Geraldo Alckmin alelnök (Lula elnök éppen külföldi úton van) pedig április 25-én, kedden szentesítette azt.

Ez azt jelenti, hogy mostantól hivatalosan Ayrton Senna a sport védőszentje Brazíliában.

Az 1988-ban, 1990-ben és 1991-ben világbajnoki címet nyerő, 162 F1-es nagydíjon 41 győzelmet és 65 pole pozíciót szerző pilóta ezzel olyan nevekhez csatlakozott, mint Tiradentes, a brazil nemzet védőszentje, Oscar Niemeyer, az építészet védőszentje, vagy Milton Santos, a földrajz védőszentje.

Hang- és látványorgia – így szól ma Ayrton Senna első F1-es autója (videó)

 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss