2024. április 26. 06:42

KezdőlapF1Itt az árulkodó jel arról, hogy Leclerc válthatja Hamiltont a Mercedesnél

Itt az árulkodó jel arról, hogy Leclerc válthatja Hamiltont a Mercedesnél

-

Charles Leclerc reagált a Mercedeshez szerződéséről szóló pletykákra.

A csütörtöki sajtónappal megkezdődött az Azeri Nagydíj versenyhétvégéje, a pilóták pedig hetek óta először álltak az újságírók elé. Természetesen valamennyiüket faggatták az aktuálisan felkapott témákban is, így Charles Leclerc sem kerülhette el, hogy a jövőjéről kérdezzék. A monacói pilótát az utóbbi időben többen is összeboronálták a Mercedesszel, Leo Turrini ismert olasz újságíró pedig kijelentette: „nyílt titok”, hogy Leclerc tárgyal a brackley-iekkel.

A 25 esztendős versenyző Bakuban nem meglepő módon cáfolta mindezt, ugyanakkor azt nem zárta ki, hogy a jövőben kapcsolatba lép a Mercedesszel.

Már megint mi folyik a Ferrarinál, és meddig bírja ezt idegekkel Leclerc?

„Nem, még nem, jelenleg nem – felelte Leclerc arra a kérdésre, hogy tárgyalt-e a Ferrari egyik fő riválisával, majd azt is tagadta, hogy telefonon beszélt Toto Wolffal. – Teljes mértékben a jelenlegi projektre koncentrálok, ami a Ferrari. Teljességgel megbízom a csapatban és magabiztos vagyok a jövőt illetően, aztán meglátjuk. Teljes mértékben elkötelezett vagyok a Ferrari iránt, imádom a Ferrarit. Mindig az volt az álmom, hogy ebben a csapatban legyek, a legfontosabb célom pedig, hogy világbajnok legyek itt. Úgyhogy nem, [a Mercedeshez igazolás] jelenleg nem foglalkoztat.”

Frédéric Vasseur, a Ferrari csapatfőnöke pedig elmondta, hogy egyelőre nem téma Leclerc 2024 végén lejáró szerződésének meghosszabbítása, így aztán egyeztetések sem zajlanak erről. „A holtszezonban fogjuk ezt megtenni. Még egy további évre szerződése van, úgyhogy lesz időnk ezt megbeszélni. Egyáltalán nem félek, és nem ez a megfelelő pillanat arra, hogy megvitassuk ezt.”

Leclerc-t szemmel láthatóan frusztrálja, hogy az istálló 14 éve nem látott pocsék szezonkezdetet produkált, és nemhogy előrelépett volna tavalyhoz képest, hanem egyelőre semmi esélye a világbajnoki címekért küzdeni.

Közülük kerülhet ki Hamilton utódja a Mercedesnél

Ezért aztán nem meglepő, hogy Leclerc esetleges csapatváltása a téma, amihez persze az is kellene, hogy Lewis Hamilton visszavonuljon, vagy elhagyja a Mercedest. A hétszeres világbajnokot Bakuban szintén megkérdezték a pletykákról.

„Nem, nem igazán – felelte arra a kérdésre, hogy a Leclerc körüli spekulációknak van-e bármilyen hatása az ő jövőjére. – A versenyzőknek mind más kapcsolata van a különböző főnökökkel és ilyesmi. Tetszik nekem az, ahol vagyok, imádom a csapatomat, és hálás vagyok a közös útért, amin megyünk, és amiért dolgozunk. Úgyhogy nem, semmilyen hatással nincs rám ez.”

Friss