2024. március 28. 11:59

KezdőlapF1Tényleg beengedik Brad Pittet az F1-es pilóták közé?

Tényleg beengedik Brad Pittet az F1-es pilóták közé?

-

A motorsport világában futótűzként terjedt a hír, hogy Brad Pitt pályára vihet egy versenyautót a Brit Nagydíj hétvégéjén. Ezzel kapcsolatban azonban több félreértés is akadt.

Azt már egy ideje lehet tudni, hogy egy Forma-1-es tematikájú játékfilm készül Lewis Hamilton közreműködésével. A brit pilóta a produceri szerepet fogja ellátni, míg a film főszereplője Brad Pitt lesz, aki egy kiöregedő, ám korábban nagy sikereket elérő pilótát alakít. A hétszeres világbajnokot szintén megjelenítik majd, ám nem saját magát fogja alakítani, hanem Damson Idris bújhat majd a bőrébe.

A film forgatásának kapcsán csütörtökön este terjedt el a hír, miszerint Pitt versenyautóba ülhet a Brit Nagydíj hétvégéjén. Elsőként a brit The Sun bulvárlap számolt be erről, és, ahogyan az ilyenkor lenni szokott, az értesülés futótűzként terjedt. Azonban a nemzetközi és a magyar média egy részében is akadtak súlyos félreértések a témával kapcsolatban.

Több portálon ugyanis azt írták, hogy Pitt Forma-1-es autót vezethet, ráadásul úgy, hogy a mezőny tagjaival van egyszerre a pályán. Ennek egyik része sem igaz: a kétszeres Oscar-díjas színész csupán egy Forma-2-es autó volánja mögé ülhet be, az pedig, hogy együtt szerepeljen a Forma-1-es pilótákkal, annyira abszurdan hangzik, hogy természetesen nem is fog megtörténni.

Forma-1, Pierre Gasly, Alpha Tauri, Fernando ALonso, Alpine, Brit Nagydíj 2022
Pitt Silverstone-ban és máshol sem lesz egy pályán az F1-es mezőnnyel (Fotó: Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Content Pool)

A hír még néhány pilótát is félrevezetett, köztük az IndyCarban szereplő Colton Hertát is. Az amerikai versenyzőt az AlphaTauri szerződtette volna erre az évre, ám nem volt meg a szükséges 40 szuperlicencpontja, az FIA pedig nem kivételezett vele. Az amerikai versenyző egy közösségi médiás bejegyzéssel reagált a valótlannak bizonyuló hírre. „Brad Pitt hamarabb kapott szuperlicencet, mint én – írta Twitteren. – Kemény.”

Bár mindez nem igaz, Herta szavai ettől még elgondolkodtatóak, hiszen az FIA nemcsak az F1-es autó vezetéséhez szab meg szigorú feltételeket, hanem az alsóbb kategóriákban is van egy bizonyos feltételrendszer. Ezt tudván nem feltétlenül pozitív üzenetet közvetít az, hogy egy olyan ember, aki soha nem volt autóversenyző, egy Forma-1-es hétvégén vezet egy ilyen szintű gépet.

Az FIA csütörtöki sajtótájékoztatóján szintén szóba került a film, bár nem ebben a kontextusban. A forgatás során ugyanis a pilótákat is kamerázni fogják, ennélfogva ők is szerepelni fognak filmben. Ennek kapcsán elhangzott egy olyan kérdés, hogy mennyire stresszes az, hogy most már nemcsak a közvetítő stábok és a Netflix kamerái forognak, hanem még egyet el kell viselniük.

„Nem hiszem, hogy az – felelte Charles Leclerc. – Végső soron nem hiszem, hogy annyira észrevennénk, hogy egy kamerával több vagy kevesebb [van]. Szerintem ez csodálatos a sportág számára, úgy vélem, ez nagyszerű. Nagy láthatóságot biztosít számunkra, és olyan emberekhez is eljut, akik talán nem ismerik a Forma-1-et, vagy nem annyira érdeklődnek iránta. A film pedig szerintem a legjobb módja ennek. Szóval nem, vagy legalábbis számomra ez nem jelent semmilyen nyomást. Nem hiszem, hogy ez bárkinek is [nehézséget okoz], hiszen már megszoktuk, hogy kamerák vannak körülöttünk.” George Russell csak annyit mondott, hogy nem tud mit hozzátenni a monacói pilóta szavaihoz.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss