2024. április 27. 01:51

KezdőlapF1B-csoportos rallyautó inspirálta 800 lóerős SUV-t vezetett Max Verstappen (videó)

B-csoportos rallyautó inspirálta 800 lóerős SUV-t vezetett Max Verstappen (videó)

-

Nem akármilyen élményben volt része a kétszeres világbajnoknak a Miami Nagydíj felvezetéseként.

Max Verstappen a Miami Nagydíj hétvégéje előtt minden eddiginél közelebb került hozzá, hogy IndyCart vezessen, hiszen a Homestead-Miami Speedwayen bepattant „A Szörnyeteg” (The Beast) becenévre hallgató SUV-ba. A közel 800 lóerős, 2,2 literes V8-as IndyCar-motor által hajtott kocsit a B-csoportos rallyautók kora inspirálta, és nemcsak a motorja, hanem a teljes hátsó része egy IndyCarból származik, míg az elejét a Honda NSX GT3-as autója adja.

A Honda CRV-Hybrid Racer, mint azt a neve is mutatja, teljesen hibrid, és a CR-V utcai autó mintájára a Honda Performance Development fejéből pattant ki, hogy így reklámozza az IndyCar 2024-ben érkező, már hibrid szabályrendszerét. A Szörnyeteg az IndyCar márciusi, St. Petersburgben rendezett idénynyitóján mutatkozott be, és mint a The-Race videójából is kiderül, teljesen hibrid üzemmódban is képes haladni, hogy aztán egy gomb megnyomásával életre keljen benne a Honda V8-asa.

Megújul a családi egyterű, amit a Renault 29 éve F1-es szörnnyé változtatott (videó)

Ezután a hibrid rendszer egyfajta rásegítésként működik, azaz menet közben, gombnyomásra ad extra lóerőket a vezetőnek, hogy a belső égésű egységgel karöltve 800 lóerőssé tegye a kocsit. Hasonlót terveznek megvalósítani jövőre az IndyCarban is, noha egyelőre nincs döntés arról, hogy pontosan miként működjön a hibrid rendszer. A legvalószínűbb, hogy ezzel váltják fel a jelenlegi előzést segítő rendszert, a push to passt, és a gomb megnyomásakor a jelenlegi 60 helyett 100 lóerő áll majd a pilóták rendelkezésére meghatározott ideig.

Ami A Szörnyeteget illeti, egyelőre csak bemutatókon és IndyCar-versenyeken lehet vele találkozni, de várhatóan rekordkísérletekhez is használni fogják.

Verstappen a CRV-Hybrid Racerben (a Red Bull a későbbiekben több felvételt is kiad majd a próbáról):

 

 

Friss