2024. április 18. 19:24

KezdőlapF1Ezt nem ússzák meg, az F1 tovább parádéztatja a pilótákat a versenyek...

Ezt nem ússzák meg, az F1 tovább parádéztatja a pilótákat a versenyek előtt

-

Nem csak egyszeri eset volt a Miami Nagydíj előtt látott, számos pilóta ellenérzését kiváltó showelem.

LL Cool J, Will.i.am által vezényelt zenekar, pompomlányok és füstgép várta a Miami Nagydíj rajtja előtt nem sokkal a Forma-1-es mezőnyt a célegyenesben, mivel erre a versenyre a 2017-es USA Nagydíjhoz hasonló bemutató ceremóniát álmondott meg az F1. Csakhogy a versenyzők többségének nagyon nem tetszett az extra showelem, mert ilyenkor már legfeljebb a mérnökeikkel szoktak beszélgetni, és igyekeznek minden idegszálukkal a rajtra koncentrálni.

Túltolta az F1 a show-t Miamiban? – több pilóta szerint igen, Hamiltonnak viszont tetszett

Ám amelyikük abban reménykedett, hogy az idén már nem, vagy legfeljebb még a Las Vegas-i Nagydíjon kell majd hasonló tortúrán átesnie, az tévedett, az F1 ugyanis összesen hat-hét nagydíjon tervez valami hasonlót. Azért hasonlót, mert mindegyik prezentáció stílusa az adott helyszínhez lesz igazítva, így aztán nem lesz két ugyanolyan bevonulás.

Az Autosport úgy tudja, miután a versenyzők közül többen már a miami hétvége pénteki napján tartott GPDA-ülésen kifejezték nemtetszésüket, végül az a konszenzus született, hogy próbálják ki az újítást, majd utána vitassák meg, hogy miként lehet azon úgy alakítani, hogy a versenyzőknek a legkevesebb kellemetlenséget okozza. A szaklap azt írja, az F1 vezetése tisztában van a vegyes fogadtatással, és kész egyeztetni a versenyzőkkel a módosításokról, hogy az számukra és a nézőknek is jobb legyen. Ezek az egyezetések valószínűleg az Emilia Romagna Nagydíj pénteki napján zajlanak majd.

Nem mindenki volt ellene

Míg a pilóták részéről Lewis Hamilton fejtette ki, hogy neki tetszett a bemutatóshow, addig több csapatfőnök, köztük Toto Wolff és Christian Horner is mellette foglalt állást.

„Szerintem nem volt ez olyan rossz [a versenyzőknek], és szerintem ki kell próbálnunk új dolgokat. Mindenki a legjobbra törekszik, és izgalmas volt a szurkolóknak, hogy egyesével látták kijönni a versenyzőket. Szerintem nem úgy csinálták, hogy az komédiának tűnjön” – érvelt a Mercedes csapatfőnöke.

„Ez jó az üzletnek, nekem rendben van, és minden arról a két óráról szól, ami a lámpák kialvása után következik. Nyilván más piacon vagyunk. Talán néhány versenyző kissé kínosan festett, de ha ez megszólít egy új közönséget, akkor ez a promóter dolga. Engem jobban érdekel, hogy mi történik azután, hogy kialszanak a rajtlámpák” – nyilatkozta a Red Bull csapatfőnöke.

„Úgy vélem, számos kísérlet zajlik, ez egy új piac, és az amerikai sport más. Silverstone-ban nem fogunk látni szárazjégen átfutó versenyzőket, más dolgokat kell csinálni más piacokon. És persze meg lehet érteni a Libertyt és a promótert, hogy különböző dolgokkal kísérletezik, mert más sportokkal versenyeznek. A megfelelő egyensúlyt kell megtalálni” – tette hozzá.

Tom Garfinkel, a Miami GP ügyvezető partnere eközben a Netflix F1-es sorozatához hasonlította a rajt előtti bemutatást, mondván, „végső soron ez egy show”, és sokan a Netflix sorozatának sem örültek, amikor bejelentették az első évadot, de végül az egész sportágra pozitív hatást gyakorolt.

„Amikor arról beszéltünk, hogy verseny legyen Miamiban, beszélgettünk az F1-gyel arról, hogy nagyobb szórakoztatást akarnak és hasonlók. Ezt próbáljuk szállítani. Végső soron a pilóták és autók pályán zajló küzdelme a legfontosabb, de ha előtte szórakoztatni tudjuk az embereket és csempészhetünk egy kis izgalmat az egészbe, az szerintem jó dolog.”


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss