2024. április 20. 11:20

KezdőlapF1Végigsöpört a Covid a Red Bullon a Hamilton-Verstappen vb-döntő után

Végigsöpört a Covid a Red Bullon a Hamilton-Verstappen vb-döntő után

-

Christian Horner eddig nem ismert részletet árult el a 2021-es Abu-dzabi Nagydíjról.

A 2021-es Abu-dzabi Nagydíj utolsó köre alighanem sok Lewis Hamilton és Mercedes-drukkeren teljesen soha be nem gyógyuló sebet ejtett, míg a Red Bull és Max Verstappen rajongóinak többsége örömmel gondol vissza kedvence sikerére. Noha a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) utólag megállapította, hogy egyértelműen emberi mulasztás tette lehetővé, hogy a versenyt újraindítsák, és a holland pilóta megelőzze riválisát, a Red Bullnál természetesen ettől még megünnepelték a sikert.

100 ezer aláírásnál jár a petíció, amely azt követeli, adják Hamiltonnak a 2021-es vb-címet

Erre tekintett vissza Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke az Extraordinary Tales podcastban, ahol azt is elmondta, kissé cserbenhagyva érezte magát amiatt, ahogy a 2021-es év vége alakult, mert szerinte a szezon az F1 történetének legjobbja volt. „Ott volt két, ereje teljében levő versenyző, akik hétről hétre nehézsúlyú ökölvívóként feszültek egymásnak az elsőtől az utolsó versenyig. Csak egy kis idő elteltével fogunk úgy visszatekinteni arra a szezonra, hogy azt gondoljuk, »Wow, valami nagyon különlegesnek voltunk a szemtanúi.«”

Horner különösen amiatt aggódott, hogy az Abu-Dzabiban történtek kisebbítik a csapat érdemeit. „Nyilván a 2021-es szezon vitás volt, de a csapat semmi rosszat nem tett. Elképesztő eredmény volt hét hosszú év után ismét bajnoki címet nyerni, én pedig nem akartam, hogy csökkentsen ennek az értékét a sok zaj. Az ember elképesztően büszke lehet, de nem csak egy versenyen múlt, hanem kilenc hónapon és egy csatán, aminek megvoltak a maga hullámhegyei és hullámvölgyei az szezon során.”

Max Verstappen, Red Bull, Mercedes, Abu-dzabi Nagydíj, 2021
Már a verseny után megkezdődött az ünneplés  Fotó: Clive Rose/Getty Images/Red Bull Content Pool

A csapatfőnök kitért arra is, mennyire fontos volt közösen megünnepelni a sikert egy olyan időszak után, amit a koronavírus miatti óvintézkedések határoztak meg. Ez azzal járt, hogy sok esetben a különböző csapattagok sem találkozhattak egymással a pályán kívül, így aztán üdítő volt, hogy a világbajnoki címet nagy közös bulival ünnepelték meg. Aminek persze meg is lett a böjtje.

„Elképesztően fontos volt, hogy csapatként ünnepeljük és élvezzük a sikert. Aznap este pedig pontosan ezt is tettük, megünnepeltük az elért sikert. A járvány alatt ezt nem tudtuk megtenni, ezért szó szerint ez volt az első alkalom, hogy az egész csapat összejött, ittunk egyet, ünnepeltünk, a buli után pedig természetesen mindenki elkapta azt a nyavalyás Covidot, úgyhogy a karácsonynak lőttek” – árulta el Horner, egyúttal értékeltetve azt is, hogy miért volt elképesztően fontos betartani az óvintézkedéseket a szezon közben.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss