2024. április 26. 02:09

KezdőlapF1Pánikba esett a riporter, amikor ki akarták hajítani Jackie Stewartot – „83...

Pánikba esett a riporter, amikor ki akarták hajítani Jackie Stewartot – „83 éves”

-

Martin Brundle, a Sky Sports szakkommentátora és versenyek előtti rajtrácssétát végző riportere részletesen elmesélte, miként alakult ki a Miami Nagydíj előtti kínos jelenetsor.

Mint arról mi is beszámoltunk, a múlt hétvégi Miami Nagydíj egyik legkínosabb incidensét hozta az a rajt előtt nem sokkal lejátszódott jelenet, amelyben három biztonsági őr próbálta meg eltávolítani a háromszoros világbajnok Sir Jackie Stewartot egy lezárt területről. A 83 esztendős legenda a rajtrács elején a sokat kritizált bemutató-ceremónia miatt felállított színpad mögötti területre ment be, hogy megkérje Roger Federert, legyen szíves interjút adni Martin Brundle-nak.

Ám amikor átbújt a kordon alatt, egy biztonsági őr azonnal megpróbálta megállítani, majd két másik állta az útját. Kisebb közjáték után azonban Stewartnak sikerült beszélnie a teniszlegendával, aki ezután készségesen követte őt a Sky Sports kamerájához. A kínos jelenetsor eközben milliókhoz jutott el, és sokak felháborodását kiváltotta, mondván mindez hűen tükrözi, hogy az F1 rossz irányba tart, és a hagyományokat, valamint a múlt legendáit nem tisztelve már mindent a show-nak rendel alá.

Kínos jelenetek Miamiban – „Ön Sir Jackie Stewart? Nem baj, akkor is kihajítjuk innen” (videó)

„Micsoda legenda 83 évesen – tekintett vissza az esetre Brundle a Sky Sports podcastjában. – Odakeveredtem mellé a kötélnél, olyan volt, mintha valami sztriptízbárba akartunk volna bejutni, nem? Esélyünk sem volt, talán nem voltunk megfelelően öltözve. Ezt az egész procedúrát kissé furcsának találtam a rajtrácson. Annyi ember volt körülöttünk, és pedig Rogerrel akartam beszélni. Megemlítettem ezt Jackie-nek, ő pedig erre azt mondta, »Akkor beszélsz vele?«. Én mondtam, hogy »Igen«, ő meg: »Nos, akkor elkapom, elkapom.«”

„Átbújt a kötél alatt, és azonnal hárman futottak utána. Én pedig, »Úristen, most dobattam ki Jackie Stewartot innen«. Mindkettőnket dobtak már ki ennél jobb helyekről. Óriási volt, de tényleg. Aztán kissé pánikba estem, hogy őszinte legyek. 83 éves, nem akarom, hogy kockáztassa a testi épségét egy interjú miatt. Nagyszerű volt, egy igazi barát, nem igaz? Amikor ilyesmit megtesznek érted.”

Brundle-nak eközben pedig azzal is foglalkoznia kellett, hogy mindössze másodpercek voltak hátra a szokásos gridwalkjának adásidejéből, és az utasítón a fülére folyamatosan érkezett a visszaszámlálás, hogy mikor kell elköszönnie.

Ablakon át menekült feleségével az F1-es világbajnok, mert a szurkolók rájuk törték a vécét

„Számoltam vissza, hogy visszaadjam a szót a stúdiónak. Ebben nincs egyezkedés – folytatta Brundle. – Közben pedig néztem a biztonsági őröket, Roger Federert, aztán George Russell is odament, próbálva elmagyarázni a helyzetet. És ott volt Sir Jackie Stewart! Láttam az egyezkedést, a visszaszámlálás a fülemben befejeződött, miközben Federer megfordult és Sir Jackie kíséretében odasétált, én meg úgy voltam vele, hogy »Azt hiszem, akkor most már beszélnem kell vele.« Valahogy túléltük, de nagy volt a feszültség. Ezért nem nézem soha vissza ezt az átkozott sétát. 26 év alatt egyszer sem néztem – utalt az 1997 óta zajló gridwalkokra. – Ezt a jelenetet láttam a közösségi médiában, de a sétát soha nem nézem vissza. Nem tudom, ki az a pimasz és durva fickó, aki ott rohangál, az alteregóm lehet.”

Eközben nemcsak Brundle, hanem Jackie Stewart is megszólalt. „A biztonságiak jó munkát végeztek, hogy visszavezessenek engem a kötelek mögé… – írta az Instagramon. – Már egy ideje nem kellett elosonnom a biztonságiak mellett, de érted bármit, Martin Brundle!”

„Sir Jackie Stewart 40 éve példát mutat nekem – írta Brundle szintén a közösségi médiában. – Imádom ezt az embert. Fedez engem, én pedig mi mást kérhetnék egy igaz baráttól?”

Stewart posztja, amelyben megköszönte a képeket Roger Federernek és ügynökének:

Friss