2024. április 25. 04:06

KezdőlapF1Elképesztő légi felvételen az árvíz sújtotta imolai pálya (videó)

Elképesztő légi felvételen az árvíz sújtotta imolai pálya (videó)

-

Lehangoló felvételeket tett közzé Twitteren a Local Team, amely megmutatja, milyen mértékben öntötte el a törölt Emilia Romagna Nagydíj helyszínét a víz.

Az Emilia Romagna régiót sújtó heves esőzések és az azok okozta árvizek miatt szerdán törölték a hétvégi Forma-1-es Emilia Romagna Nagydíjat. Az utóbbi két napban elárasztották a közösségi médiát a fotók és videók arról, hogy milyen mértékben hatolt be a víz az Autodromo Enzo e Dino Ferrarira, de a Local Team drónfelvétele minden eddiginél pontosabb képet ad róla, hogy mi minden került részben víz alá.

Hivatalos: törölték a hétvégi Forma-1-es Emilia Romagna Nagydíjat!

A felvételeken látható, hogy a Forma-2 és Forma-3 paddockja, valamint a televíziós társaságok számára fenntartott terület is el van árasztva, a videó végén pedig az is látszik, hogy milyen hatalmasra duzzadt a pálya szomszédságában futó Santerno folyó.

Angelo Sticchi Damiani, az Olasz Autóklub elnöke időközben úgy nyilatkozott, hogy szinte biztosan nem fogják tudni bepótolni az idén az elmaradt nagydíjat, és erre legkorábban 2026-ban kerülhet sor. Ezt az elnök úgy értette, hogy Imola 2025-ben lejáró szerződése után egy évvel rendezhetnek még egy extra futamot a legendás pályán, amely ekkorra minden bizonnyal kikerült volna a versenynaptárból.

Íme a drónfelvétel:

Friss