2024. március 29. 06:41

KezdőlapF1Először nyert gokartban Kimi Räikkönen fia

Először nyert gokartban Kimi Räikkönen fia

-

Először nyert hivatalos gokartversenyt Robin Räikkönen.

Köztudott, hogy a 8 esztendős Robin Räikkönen tavaly ősz óta versenyszerűen gokartozik, nemrég pedig életében először dobogóra is állhatott a svájci Rotax Max Challenge idei első fordulójában. Tegnap, azaz május 20-án pedig az első győzelem is összejött a nagyobbik Räikkönen-csemetének.

Räikkönen gokartozó fia nála 3 évvel idősebbek között lett dobogós (videó)

Robin Räikkönen a hétvégén a svájci Rotax Challenge második fordulójában állt rajthoz Wohlenben, a Frühlingscup, magyarul tavaszi kupa elnevezésű versenyen. A 8 esztendős, immár apja klasszikus sisakfestésével versenyző Robin 8 versenyzőből második lett az időmérőn, majd az első előfutamban két kör után kiesett, a másodikban viszont már a 4. helyen jött be.

Ezt követte a döntő, amelyen a mindkét előfutamban második Devin Denzler nem indult el, az élen záró Alexander Christovot pedig a gokartja szabálytalansága miatt utólag kizárták, így a pályán második helyet elérő Robin Räikkönené lett a győzelem. A futamok és az időmérő jegyzőkönyveit ITT lehet megnézni.

Robinról édesanyja és apja is posztolt az Instagramon. Minttu Räikkönen egy fotót tett közzé fiáról, ahogy a dobogó tetején áll, Kimi Räikkönen pedig a befutóról készült videót osztotta meg.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss