2024. március 28. 14:59

KezdőlapF1Hamilton a Ferrarinál? – főnöke reagált, és elárulta, mi okoz gondot a...

Hamilton a Ferrarinál? – főnöke reagált, és elárulta, mi okoz gondot a tárgyalás során

-

Toto Wolff reagált arra, hogy Lewis Hamilton esetleg a Ferrarinál folytathatja és fejezheti be Forma-1-es pályafutását. Az osztrák üzletember elmondta, egy dolog mindenképpen kellemetlenséget okoz, amikor leülnek egymással.

Lewis Hamilton jövője most már hónapok óta terítéken van a Forma-1-es világsajtóban. A hétszeres világbajnok szerződése az idei év végén jár le a Mercedesnél, és bár mindkét fél folyamatosan azt hangoztatja, hogy a hosszabbítás csak idő kérdése, ez egyelőre nem történt meg. Ennek természetes velejárója pedig az, hogy egyre gyakrabban merülnek fel pletykák a brit pilóta jövőjével kapcsolatban.

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, a napokban ismét felerősödött az a híresztelés, hogy a 38 éves versenyző komoly tárgyalásokat folytat a Ferrarival. Brit sajtóértesülések szerint Hamilton napi kapcsolatban áll John Elkann-nal, a Ferrari elnökével, és a maranellóiak Carlos Sainz és Charles Leclerc helyére is hajlandóak lennének leigazolni. Toto Wolff azonban továbbra sem ad hitelt ezeknek az információknak.

Sokkoló csapatváltás jöhet az F1-ben, a Ferrari Hamilton megszerzésén dolgozik

„Kétévente megjelennek ezek a pletykák, amikor új szerződést kell aláírnunk – válaszolta a Mercedes csapatfőnöke az OE24 Ferrarival kapcsolatos kérdésére még azelőtt, hogy a legutóbbi hír megjelent volna. – Ebből azonban semmi sem igaz.” Az osztrák üzletember hozzátette, egy dolog mindenképpen gondot okoz, de akadályt ez sem fog jelenteni.

„Normális módon tárgyalunk, az idő egyáltalán nem jelent nyomást – fogalmazott. – Csak kellemetlen, hogy két barátnak, két vértestvérnek, akik tíz éve tűzön-vízen át együtt vannak, hirtelen a pénzről kell beszélgetniük. Határozottan meg vagyok győződve arról, hogy találkoznak majd az álláspontjaink, egy milliméternyi kétség sincs bennem.”

Hamiltont valóban nem először hozzák szóba a Ferrarival. Legutóbb 2020-ban merült fel komolyan a sajtóban, hogy a Mercedes pilótája Maranellóban folytatja pályafutását, akkor ráadásul Wolff-fal kapcsolatban is voltak hasonló pletykák. Akkor ebből nem lett semmi, hanem Hamilton meghosszabbította a szerződését, mindez idáig utoljára.

Forma-1, Toto Wolff
Wolff továbbra is hisz Hamilton maradásában (Fotó: Mercedes)

Ami az anyagiakat illeti, abban állítólag mindkét csapat hajlandó sokat engedni, és kielégíteni Hamilton magas fizetési igényeit. A hétszeres világbajnok ugyanakkor korábban azt hangoztatta, hogy a Mercedesnél szeretné befejezni a pályafutását, Wolff pedig hisz neki. „Semmi mást nem tudok elképzelni – fogalmazott. – Ha versenyképes autót adunk Lewisnak, akkor sokáig győzni fog. Nézze meg Tom Bradyt [a legutóbbi szezon után visszavonuló amerikaifutball-irányító – a szerk.], hogy negyvenévesen mire volt képes.”


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss