2024. április 26. 19:09

KezdőlapF1Az egyik Ferrari-pilóta megsérült, a másik az arcán landolt a Monacói Nagydíj...

Az egyik Ferrari-pilóta megsérült, a másik az arcán landolt a Monacói Nagydíj előtt

-

Csapatuk nyert, de a Ferrari két versenyzője számára nem alakult fényesen a Monacói Nagydíj előtt rendezett jótékonysági focimeccs. A másfél perc után az arcára eső Charles Leclerc még két óriási helyzetet is kihagyott.

A pilótaválogatott részvételével a Monacói Nagydíj előtti kedden megrendezték a szokásos jótékonysági focimeccset a II. Lajos Stadionban. A mérkőzésen több jelenlegi versenyző, köztük Charles Leclerc, Pierre Gasly, Fernando Alonso és Carlos Sainz is részt vett, de még az F1 elnök-vezérigazgatója, Stefano Domenicali is beszállt.

A pilótaválogatottat kapitányként irányító Leclerc-t és Sainzot egy óra után cserélték le, utóbbi pedig egy kisebb sérülést is összeszedett, hiszen a kamerák egyszer csak azt mutatták, hogy a spanyol pilótának a kispadon kötözik be a jobb combját. Noha első ránézésre sem tűnt olyan súlyosnak az eset, hogy az Sainz Monacói Nagydíját veszélyeztesse, a Giuliano Duchessa F1-es újságíró értesülései szerint mindössze combzúzódásról van szó.

Nem Sainz volt egyébként az egyedüli Ferrari-versenyző, akinek nem alakult jól a meccs, Leclerc ugyanis mindössze másfél perc után szó szerint az arcán landolt a gyepen, ezután pedig két hatalmas helyzetet is kihagyott, az egyiket ráadásul pont Sainz készítette elő neki. A pilótaválogatott ezzel együtt 4-3-ra legyőzte a sztárokból (Novak Djokovics is futballcipőt húzott) álló ellenfelet.

A hátrányos helyzetű gyerekeknek gyűjtő jótékonysági mérkőzést az idén rendezték meg 30. alkalommal.

Leclerc az arcán:

Friss