2024. április 24. 01:42

KezdőlapF1Ilyen lesz versenyezni a vadonatúj Las Vegas-i pályán (videó)

Ilyen lesz versenyezni a vadonatúj Las Vegas-i pályán (videó)

-

A Forma-1 hivatalos YouTube-csatornája videót tett közzé arról, hogy mire számíthatunk az idén novemberben debütáló Las Vegas-i Nagydíjon. Az F1 a hivatalos játékénak június 16-án megjelenő 2023-as kiadását használta erre a célra.

175 nap múlva a Forma-1 visszatér Las Vegasba, hogy először versenyezzen a Las Vegas belvárosában erre a célra kialakított 6,1 km hosszú versenypályán. A 17 kanyarból álló utcai aszfaltcsík olyan legendás épületek mellett kanyarog, mint a Caesars Palace, a Bellagio vagy a Venetian, miközben monzaihoz hasonló átlagsebességeket fognak elérni rajta a pilóták.

A Las Vegas-i Nagydíj kitalálta azt a jegyet, amelynek tulajdonosa nem lát rá a pályára

Noha a játékkal készített videó nem feltétlenül adja vissza a valóságot, az F1 is akciódús versenyt vár a számos előzési pont miatt. Az előzésre a legjobb lehetőséget természetesen a 14-es kanyar felé vezető extra hosszú egyenes kínálja, amelyben 340 km/h fölötti tempó várható, de szélárnyékban akár még ennél is tovább gyorsulhatnak majd a pilóták. Ezen kívül a célegyenes végén, valamint az ötös kanyar előtt is jó eséllyel ki lehet majd fékezni az elöl haladót.

Noha a játékban csak egy három körös futamot láthatunk, a valóságban majd 50 kört tesznek meg a pilóták a versenynaptár harmadik leghosszabb (Spa és Dzsidda után) pályáján.

A videót IDE KATTINTVA lehet megnézni.

A Las Vegas-i Nagydíjat november 18-án, szombaton este rendezik, de magyar idő szerint már november 19-én, reggel 7-kor kerül rá sor.

Friss