2024. április 19. 15:26

KezdőlapF1Íme az első képek a drasztikusan megváltozott Mercedesről

Íme az első képek a drasztikusan megváltozott Mercedesről

-

A Monacói Nagydíj csütörtöki napján lehullt a lepel a Mercedes W14-es néhány módosításáról, köztük a legszembetűnőbb változtatásról.

Miután az Emilia Romagna Nagydíjat törölték, a Mercedes kénytelen volt elhalasztani jelentősen áttervezett autójának bevetését az ezen a hétvégén megrendezésre kerülő Monacói Nagydíjra. A W14-esen a legszembetűnőbb változást az oldalszekrények jelentik, a csapat ugyanis az előre beharangozottak szerint szakított a minimalista dizájnnal.

Noha teljes egészében alighanem csak a pénteki szabadedzéseken fogjuk majd látni, egyes részletek már csütörtökön napvilágot láttak a Mercedes jelentősen áttervezett idei Forma-1-es autójáról. Ezzel együtt az már a mostani fotókon látszik, hogy az istálló tényleg jelentős mértékben módosított a W14-es oldalszekrényén és első felfüggesztésén.

A Mercedes új oldalszekrényeinek felső része a motorborítással együtt:

Előbbi esetében az Aston Martin és az Alpine által használthoz hasonló megoldást villantottak. Az oldalszekrény oldalsó kialakítása és alávágása a Red Bull-filozófiáját követi, viszont a felső részén az RB18-ason nem látható, az említett két istálló autóján viszont megfigyelhető csatorna fut. Emellett a W14-esen a padlólemez is teljesen új lesz.

A változtatások célja a teljesítmény és a leszorítóerő növelésén túl pedig az, hogy kezesebbé tegyék az autót Lewis Hamiltonnak és George Russellnek, hiszen pusztán attól is jelentősen gyorsulhatnak, ha a két pilóta magabiztosabbá válik a kocsiban és nem kell egyfolytában a menet közben változó egyensúllyal birkóznia.

Toto Wolff a Monacói Nagydíj előtt eközben arra figyelmeztetett, hogy bár egyértelműen abban bíznak, hogy hosszú távon előrelépnek a változtatásoknak köszönhetően, nem szabad drámai formajavulást várni, mert a csapatfőnök tapasztalatai szerint a Forma-1-ben és a sportban általánosságban véve nincsenek csodaszerek.

A régi és az új oldalszekrény összehasonlítása:


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss