2024. április 29. 02:17

KezdőlapF1Ezrek előtt piáló ketrecharcos, jachton pihenő Ferrari - ilyen a monacói luxus...

Ezrek előtt piáló ketrecharcos, jachton pihenő Ferrari – ilyen a monacói luxus belülről (videók)

-

A közösségi média és a TikTok korában egy kicsit bárki úgy érezheti magát a Monacói Nagydíj alatt, mintha ő is valamelyik luxusjachtról vagy monacói erkélyről figyelné az eseményeket. De csak egy kicsit.

A Monacói Nagydíj és az azzal járó csillogás a Forma-1-et nem követők számára is ismert, és alighanem közülük sokan ezt az egyetlen versenyhelyszínt ismerik fel kapásból a tévéképernyőkön. Ám azt, hogy milyen belülről átélni a Hercegségben ilyenkor tapasztalható állapotokat, még azok sem mind tapasztalják meg, akik ott vannak a helyszínen a versenyhétvége során, hiszen vagy szimpla nézőként utaznak, vagy csapattagok, újságírók, pályamunkások, akik dolgozni, és nem jachton pezsgőzni mennek.

Az F1 Monacóban is lábbal tiporja a történelmet? – ráépítették a lelátót a legenda szobrára

De szerencsére a közösségi média korában nem marad rejtve az sem, amit 20-30 évvel ezelőtt még tényleg csak a kiváltságosok pillanthattak meg, így megtudhatjuk, milyen a monacói kikötőből, luxusjachtról, vagy valamelyik erkélyről figyelni az eseményeket.

Emellett láthatjuk, hogy miként pihen egy Ferrari F40-es egy 40 millió dolláros jacht fedélzetén (az Altr nevű, online luxusáruház és az olasz Car & Car reklámfogásáról van szó), vagy miként parkol be Conor McGregor, a kevert harcművészet (MMA) egyik legismertebb figurája ír nemzeti színű lufikkal borított Lamborghini jachtjával a pálya legnagyobb lelátója elé, hogy aztán Louis Vuitton táskákból kipakolva, a vele szemben ülő ezreket köszöntve elkezdjen inni az aszfaltcsík mellett.

Az F40-es az utolsó utcai Ferrari, ami még Enzo Ferrari életében kigurult a maranellói gyárból:

@seenthroughglass Getting ready for Monaco F1… on 55m yacht… but you wanted to bring your car with you! Bravo Altr Trade #monaco #yacht #boat #ferrari #rich #luxury #billionaire ♬ BEST INTEREST – Tyler, The Creator

McGregor jachtja beparkol:

@mrsuperyachts Conor McGregor’s Lamborghini 63 at the F1 track ________________________________ Video: @mrsuperyachts #monacogp #lamborghini #yacht #boat #f1 #car #viral #fyp ♬ original sound – Mrsuperyachts

Az ír ketrecharcosnak igen jó a kilátása a pályára:

@ablck #monaco #grandprix #grandprixracing #connor #connormcgregor ♬ All Eyes on Me – Dj Belite

@samohtcars Mcgregor doing the show for the qualification of the #monaco #grandprix #thenotoriousmma ♬ McGregor – Manns

Ilyen a kilátás egy jachtról az alagút utáni sikánnál:

@sleepymtb Whos joining us next year?. #monacogp #superyacht #monacof1 #motivation #grind ♬ original sound – sleepy

És ilyen a Fairmont hotel teraszáról a híres hajtűkanyarra:

@simonesimone9067 #monaco ♬ suono originale – Simone

Azért a Café de Paris Monte-Carlo teraszán ülni sem hétköznapi élmény:

@karimoursana Café de Paris #monaco #montecarlo #f1 #ferrari #cafedeparis #casino ♬ Lay Low – Tiësto

Mint ahogyan az sem, ha valaki ilyen kilátással nézhet le a kikötőre és a célegyenesre:

@tuganegu Enjoying f1 with this beautiful view @Formula 1 #fyp #pourtoi #charlesleclerc #charles #max #maxversstapen #supermax #checoperez #fernandoalonso #monaco #gp #gpmonaco2023 #monacogp2023 #sun #🏎️ ♬ original sound – twaydabae

A végére pedig egy extra, Charles Leclerc monacói születésűként tökéletesen tisztában van az etikettel egy jachton, míg a többi vendég nem annyira…:

@gala.fr #charlesleclerc #apmmonaco @apmmonaco ♬ son original – @galafr

Friss