back to top
2024. július 13. 13:20

KezdőlapF1Räikkönen olyat tett, hogy a közvetítés nézői nem hittek a szemüknek

Räikkönen olyat tett, hogy a közvetítés nézői nem hittek a szemüknek

-

Kimi Räikkönenről számtalan olyan történet marad fenn az utókornak, amely kiválóan bemutatja a finn pilóta személyiségét és hozzáállását az élethez. A 2006. május 28-án, Monacóban történt epizód is ilyen, és azért különleges, mert csak ekkor figyelték több millióan azt, ahogyan a Jégember fittyet hány a szokásokra.

2006-ban ezen a napon, május 28-án rendezték az az évi Monacói Nagydíjat. Miután Michael Schumachert bokszutcai rajtra kárhoztatták az időmérő edzésen történt leparkolásért, Fernando Alonso kezdhette meg az élről a futamot, míg a második helyről Mark Webber, a harmadikról Kimi Räikkönen rajtolt. A Renault spanyol pilótája megtartotta az első helyet, Webber viszont csak egy körig volt második, mert miután hibázott a Saint Dévote-kanyarban, a McLaren finnje megelőzte őt.

Brawn ötlete volt Schumacher 2006-os monacói csalása? – a német később beismerte a szándékosságot

Räikkönen ezután a futam nagy részében Alonsót üldözte a második helyen, ám amikor a 49. kör elején Webber alatt füstölve megállt a Williams, az ausztrál pedig leparkolta azt a bokszkijáratban, beküldték a biztonsági autót. Ez egyenlő volt a halálos ítélettel a McLarennek, Räikkönen MP4-21-esében ugyanis túlmelegedett, majd kigyulladt egy hőpajzs, a tűz pedig károsította a motort. Így a második helyen haladó versenyzőnek nem volt más választása, mint a Portier-kanyar előtt félreállva feladni a versenyt.

Räikkönen részegen sztriptízelt, PR-katasztrófát idézve elő a McLarennél

Ám ami ezután jött, az korántsem szokványos, Räikkönen ugyanis ahelyett, hogy visszasétált volna a csapathoz, az alagúton átbaktatva a yachtkikötő felé vette az irányt, a televíziós rendező pedig egyszer csak beadta adásba a képet, ahogy a Jégember a saját hajóján ülve fémeztelenül iszogat a barátaival. A McLarennél persze aligha lepődhettek meg ezen, az viszont biztos, hogy Ron Dennis csapatfőnök vérnyomása nem maradt alacsonyan a wokingiak vállalati arculatával totálisan ellentétes cselekedettől.

A kiesés, majd a séta:

Friss