2024. március 29. 15:50

KezdőlapF1Räikkönen részegen sztriptízelt, PR-katasztrófát idézve elő a McLarennél

Räikkönen részegen sztriptízelt, PR-katasztrófát idézve elő a McLarennél

-

2005-ben ezen a napon jelentek meg azok, a Kimi Räikkönen és a McLaren szezonkezdetét megzavaró hírek, amelyek szerint a Jégember nem kimondottan a híresen vaskalapos csapatának imidzsét szem előtt tartva múlatta az időt.

Több alkalommal megénekeltük már, hogy Kimi Räikkönen milyen sokféleképpen bizonyította pályafutása során, hogy ki akarta élvezni fiatal éveit, és nem tartozott azok közé a versenyzők közé, akik a futamok között is mindent annak rendelnek alá, hogy a lehető legjobbak legyenek.

Ez a hozzáállás könnyen lehet, hogy megfosztotta attól a finnt, hogy többszörös világbajnok legyen, viszont rengeteg rajongóra tett szert, miközben mindig úgy élt, ahogyan az neki tetszett.

2005. január 22-e pedig egy újabb megnyilvánulása volt annak, hogy Räikkönent nem lehet rendszabályozni a versenyektől távol, a brit bulvárlapok ugyanis ezen a napon lehozták, hogy az akkor 25 esztendős versenyző a londoni Mayfair Clubban részegen egy sztriptíztáncossal táncolt, majd az egybegyűltek előtt saját, rögtönzött sztriptízbemutatót tartott.

A McLarennél természetesen csak a fejüket fogták, az pedig csak külön rosszul jött a Ron Dennis vezette, a vállalati arculatra kínosan ügyelő wokingiaknak, hogy mindez a csapat 2005-ös autójának bemutatója előtt két nappal derült ki. Ezek után nem csoda, hogy a bemutató kisebb PR-katasztrófával ért fel, Martin Whitmarsh, az istálló ügyvezetője ugyanis a szezonra vonatkozó kérdések helyett kénytelen volt Räikkönen sztriptízes mutatványáról szóló kérdésekre válaszolgatni.

„Tisztában vagyok vagyok a dologgal és nem örülök neki – mondta Whitmarsh, majd megerősítette, hogy a csapat vizsgálja a történteket. – Ugyanakkor, mint az ilyen cikkek esetében sokszor, nem biztos, hogy azok teljesen pontosak.”

A később a McLaren csapatfőnökévé kinevezett, manapság az Aston Martin Performance Technologies vezérigazgatójaként tevékenykedő Whitmarsh hangsúlyozta, hogy „nem léphetünk csak úgy túl ezen, és ki kell derítenünk az igazságot. A történtek megítélése hihetetlenül negatív. Nemzetközi brandek szponzorálják a McLarent, akik nem akarják, hogy ilyesmivel azonosítsák őket. Megtesszük a szükséges lépéseket, hogy Kimi megértse a helyzet súlyosságát.”

Hogy Räikkönen megértette-e, azt talán senkinek sem kell mondani. „Az ilyen dolgok nem tesznek lassabbá. Ez a magánéletem, és amit az autóban csinálok, teljesen más, mert mindent beleadok a csapatért” – nyilatkozta a történtekről. Azóta pedig tudjuk, hogy nem ez volt az utolsó meredek sztori, amibe belekeveredett a pályafutása során. Hogy milyen őrült dolgokat művelt, arról korábbi cikkeinkből tudhat meg többet:

Räikkönen sírt, feneket villantott, majd részegen összeesett egy felfújható delfinnel

Räikkönen másnaposan megváratott egy egész repülőt, majd a gépen folytatni akarta az ivást

Räikkönen részegen: fejénél földhöz vágott riporter, betörés, bunyó a csapattárssal

Räikkönen napokon át tartó tivornyázásra kárhoztatta szerelőit 2005-ös szuzukai csodagyőzelmével

Amikor Räikkönen és barátai szétvertek egy luxuslakosztályt

Räikkönen szétzúzta saját ajtaját, majd hajvágóval állt bosszút az őt kékre festő szerelőjén

 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss