2024. május 03. 16:13

KezdőlapF1Káromkodva akarta elküldeni a Red Bull szerelője élő adásban a munkáját végző...

Káromkodva akarta elküldeni a Red Bull szerelője élő adásban a munkáját végző szakkommentátort

-

Martin Brundle híres rajtrácson való sétája a Miami Nagydíj után Monacóban sem alakult tökéletesen. A Sky Sports szakkommentátorának egy Red Bull-szerelő próbálta útját állni, és mivel élő adásban káromkodott, még a brit exversenyzőnek kellett elnézést kérnie.

Martin Brundle immáron két és fél évtizede dolgozik a Forma-1-es közvetítésben, és pilótából elismert szakértővé vált. Munkásságának egyik, ha nem a legismertebb eleme az ún. „grid walk”, vagyis amikor a futam kezdése előtt végigsétál a rajtrácson, és interjúkat készít különböző F1-es vagy azon kívüli szereplőkkel. Mindez azonban mostanában nem sül el tökéletesen, persze a legkevésbé az ő hibájából adódóan.

Monacóban pusztán annyi volt a „bűne”, hogy oda akart menni Christian Hornerhez, a Red Bull csapatfőnökéhez. A bikások egyik szerelője azonban útját állta, és kijelentette, hogy nem mehet tovább. Ezt követően azt is hozzátette, hogy „kib*szott sz*rba fogok kerülni”, amivel vélhetően arra utalt, hogy az a feladata, hogy ne engedje őt annál közelebb az autóhoz.

A brit expilótán érződött, hogy meglepődött, és pár másodperc erejéig kissé kizökkent a szerepéből. Ráadásul ironikus módon még neki kellett bocsánatot kérnie. Az Egyesült Királyságban ugyanis még a magyar televíziós közvetítésekhez képest is kínosabban ügyelnek arra, hogy semmiféle káromkodás ne legyen, és ha mégis elhangzik valakitől, legyen az pilóta vagy jelen esetben más csapattag, akkor a kommentátor vagy a riporter azonnal elnézést kér a nézőktől a durva nyelvezetért.

Kínos jelenetek Miamiban – „Ön Sir Jackie Stewart? Nem baj, akkor is kihajítjuk innen” (videó)

A szerelőnek aztán elmagyarázták, hogy egyébként élő adásban van, és Brundle végül eljutott Hornerhez, így elkészült az interjú. Az esetről készült videó elsősorban brit nyelvterületen terjedt el a közösségi médiában, és a hozzászólók egy része kifakadt a Red Bull szerelőjének viselkedése miatt. Néhányan már azt pedzegették, hogy a bikásoknak el kellene küldenie az érintettet, mások szerint pedig a Sky Sports szakkommentátorának ezek után nem kellett volna beszélnie a csapatfőnökkel.

Mindez zsinórban a második alkalom volt, hogy Brundle sétája önhibáján kívül nem úgy alakult, ahogyan kellett volna. Miamiban nem egy csapattag, hanem a biztonsági személyzet volt túlbuzgó, és nem akarták odaengedni a teniszlegenda Roger Federerhez. A kilencszeres F1-es dobogóst a háromszoros világbajnok Jackie Stewart akarta kisegíteni, ám eleinte ő is nehezen jutott el a tavaly visszavonult klasszishoz.

Az akkor történtekre mindketten reagáltak, és elmondták, hogyan élték meg az eseményeket. A mostani eset kapcsán viszont egyelőre Brundle és a Red Bull sem szólalt meg. Persze mindez nem feltétlenül elvárható, az pedig pláne aligha lenne előremutató, ha az energiaitalosok emiatt elbocsátanának egy amúgy potenciálisan kiváló munkát végző szakembert.

Friss