2024. április 25. 12:05

KezdőlapF1Döbbenetes statisztika Alonsóról, de vajon a számmisztika elég lesz az első győzelemhez?

Döbbenetes statisztika Alonsóról, de vajon a számmisztika elég lesz az első győzelemhez?

-

Amennyiben csupán a számmisztikát vesszük alapul, Fernando Alonsónak már oda is adhatjuk a hétvégi Spanyol Nagydíj első helyezettjének járó trófeát, de természetesen azért ez nem így megy.

Fernando Alonso 20. Spanyol Nagydíján vesz majd részt ezen a hétvégén, és a Barcelonából érkező képek és videók tanúsága alapján újra 100%-on dübörög az Alonso-mánia a Circuit de Catalunyán. Ez nem is csoda, hiszen a 41 esztendős veterán hosszú idő óta először harcol versenyről versenyre a dobogós helyezésekért (az eddigi hat versenyből ötször dobogóra is állt), és úgy tűnik, hogy csak idő kérdése, hogy megszerezze pályafutása 33. futamgyőzelmét.

Hiába Alonso remeklése, nagy bajban lehet az Aston Martin, ha ez így megy tovább

Akik hiszen a számmisztikában, azok valószínűleg már meg is tették valamelyik fogadóirodánál a kétszeres világbajnok hétvégi győzelmét, mivel a 33-as számú garázs az övé a Spanyol Nagydíjon, amely karrierje 363. F1-es rajtja lesz. Utóbbi számnál pedig érdemes elidőzni egy kicsit, ez ugyanis pontosan egyharmada, azaz 33,3%-a az eddig a történelem során rendezett összes, szám szerint 1086 Forma-1-es versenynek. Magyarul Alonso a vasárnapi futam után elmondhatja magáról, hogy a sportág 1950 óta íródó története során rendezett versenyek egyharmadán részt vett.

Persze a tények makacs dolgok, és még ha az Aston Martin folytatja is a remeklését, normál körülmények között nehéz lesz bárkinek is megszorongatnia a Red Bullokat egy olyan pályán, amely hagyományosan kidomborítja az autók erősségeit és gyengéit. De miután vasárnapra jelen állás szerint 60% az eső valószínűsége, még az is lehet, hogy az égiek megkavarják kicsit az erősorrendet, és 1996 után ismét esős Spanyol Nagydíjat láthatunk. Vajon ez hozza meg Alonsónak első F1-es futamgyőzelmét a 2013-as barcelonai futam óta?

Mit árul el Verstappenről és Alonsóról kettejük elcsípett kamerákon kívüli pillanata?

Friss