2024. március 29. 10:31

KezdőlapF1Nagyon lesajnálóan nyilatkozott Pérezről a Red Bull tanácsadója

Nagyon lesajnálóan nyilatkozott Pérezről a Red Bull tanácsadója

-

Aligha tölti el jó érzésekkel Sergio Pérezt, hogy csapatának egyik vezető beosztású tagja ilyen véleménnyel van az idei bajnoki esélyeiről.

Sergio Pérez Monacóban nagyon lábon lőtte magát, hiszen időmérős hibája miatt pont nélkül zárta az idei szezon hatodik versenyhétvégéjét, amivel 39 pontra nőtt a hátránya csapattársával, az összetettben vezető Max Verstappennel szemben. Lévén a mexikói bakui győzelme után 6 pontra zárkózott fel a hollandra, mindez azt jelenti, hogy két futam alatt 33 pontot veszített vele szemben.

Noha még 16 futam és 416 pont gyűjthető az idén, Verstappen és a Red Bull formáját elnézve Pérez lemaradása igencsak tetemes, és a folytatásban a mexikóinak a makulátlan teljesítmény és a kétszeres világbajnok rendszeres legyőzése mellett szerencsére is szüksége lesz. A Spanyol Nagydíj csütörtöki sajtónapján hallottak alapján viszont egyértelműen összeszedte magát mentálisan Monaco óta, ahol szombaton és vasárnap is megtörten nyilatkozott, mondván, nem hiszi el, amit mit tett, és nem követhet el több ilyen elfogadhatatlan hibát.

„Elfogadhatatlan” hibájával Pérez leleplezte a Red Bull csodafegyverét?

„Igen, mert a sebességem megvan – felelte arra a kérdésre, hogy továbbra is reális cél-e a bajnoki cím. – Ha ez a baleset úgy történt volna, hogy közben fél vagy egy másodpercre vagyok, akkor jobban aggódnék. De a pozitívum az, hogy megvan a tempónk ahhoz, hogy megfordítsuk a dolgokat. Jelenleg hétvégéről hétvégére haladok. Nyerni akarok ezen a versenyen, és győzelmeket akarok szerezni.”

„A szezon kezdete óta így vagy úgy, de pariban vagyok Max-szal. Néha jobb vagyok, néha rosszabb. Max csapattársának lenni valószínűleg a legkeményebb, ami csak történhet, mert jelenleg ő a a legjobb formában levő versenyző. De hiszem, hogy lehetséges legyőzni őt” – jelentette ki Pérez, majd miután megkérdezték tőle, hogy egy egész szezonra vetítve is az-e, azt mondta, hogy „muszáj, rendszeresen meg kell tennem ezt, jelenleg ez a fő célunk.”

Sergio Pérez, Max Verstappen, Red Bull, Miami Nagydíj
Úgy véli, van esélye a holland ellen  Fotó: Chris Graythen/Getty Images/Red Bull Content Pool

Miközben egy versenyző részéről ez a megfelelő hozzáállás, valószínűleg többen kételkednek abban, hogy Péreznek bármiféle esélye lesz az idén Verstappen ellen. Közéjük tartozik Helmut Marko, a Red Bull 80 esztendős tanácsadója is, és meglepő módon ki is mondta ezt. Sőt, ő nem is kételkedik, hanem kerek-perc leírta a mexikóit, hiszen amikor az OE24 egy interjúban arról kérdezte, hogy nagyobb ellenállásra számított-e Péreztől a világbajnoki címért zajló csatában, Marko úgy felelt: „Annak vége, de igazság szerint Max soha nem is tekintett komoly fenyegetésként Pérezre.”

Hogy ez valóban így van-e, csak Verstappen tudná megmondani, mindenesetre Péreznek bizonyára nem kellemes ilyesmit hallania a saját főnökétől.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss