2024. március 29. 07:33

KezdőlapF1Ma eldőlhet Lewis Hamilton jövője a Forma-1-ben

Ma eldőlhet Lewis Hamilton jövője a Forma-1-ben

-

Rövid időn belül pont kerülhet Lewis Hamilton régóta húzódó Forma-1-es jövőjének kérdésére, derült ki a hétszeres világbajnok Spanyol Nagydíj utáni nyilatkozatából.

Hamarosan véget érhetnek a találgatások, és lezárulhat a Lewis Hamilton szerződéshosszabbítása körüli hercehurca. A Forma-1 legeredményesebb pilótájának jelenlegi szerződése az idei év végén lejár a Mercedesnél, ezért óhatatlanul beindultak a pletykák a jövőjével kapcsolatban, nemrég pedig a Ferrarival is összeboronálták.

Miután a 38 esztendős brit Maranellóba igazolását minden érintett fél cáfolta, már csak az volt a kérdés, hogy mikor és mennyi időre hosszabbít Hamilton. Ez egyelőre nem derült ki, de a Spanyol Nagydíjat a 2. helyen záró versenyző az FIA futam utáni sajtótájékoztatóján egyértelmű utalást tett arra, hogy hamarosan mindent megtudhatunk.

Most akkor megy Hamilton a Ferrarihoz vagy nem? – reagáltak az érintettek

„Nos, nem írtam még alá semmit, de azt hiszem, holnap (azaz június 5-én, hérfőn – a szerk.) fogunk találkozni Totóval, és remélhetőleg összehozhatunk valamit” – utalt a Mercedes csapatfőnökére Hamilton. Toto Wolff eközben a Sky Sports-nak nyilatkozva szintén sokat sejtetően azt mondta, nagyjából fél óra alatt lezavarhatják az egészet. „Csak időt kell találnunk arra, hogy leüljünk egy kávé mellett. Ez nagyjából fél órát fog igénybe venni.”

Mivel Hamilton most először nem maga egyeztet a szerződésének részleteiről, hanem egy külön csapatra bízta ezt, a találkozón alighanem már csak véglegesítik azt, amit az eddig eltelt időszakban ez a csapat és Wolff egyeztetett.

Nem nyomasztotta, de jó lesz túllenni rajta

Sok esetben előfordul, hogy egy versenyzőnek eltereli a figyelmét, ha nincs bebiztosítva a jövője, Hamilton esetében azért ez nem így volt, hiszen az ő ülése egy pillanatig sem volt veszélyben. Azt ugyanakkor elismerte, jó lesz végre pontot tenni az új szerződésre.

Lewis Hamilton, Mercedes, Spanyol Nagydíj
Fotó: Stephen Reuss

„A mai nap is látszott, hogy az eredményeimet és a teljesítményemet mindez nem befolyásolja, de ez mindig ott motoszkál az ember fejében, úgyhogy amint ez megvan, jobban képes a jövőre koncentrálni. De mint mondtam, a lehető legkeményebben dolgozom ezzel a csapattal, és annyi erőt látok bennük, szerintem még mindig annyira éhesek.”

„A mai dobogó igazán különleges volt, látni az izgatottságot azokon, akikkel együtt dolgozom. Amikor most visszamegyünk, nagyszerű energiákat lehet majd érezni az irodában, ezek a srácok viszont két másodpercre sem állnak meg, hogy jól érezzék magukat és örüljenek, hanem visszatérnek a munkához, és próbálják kitalálni, hogyan nyerhetjük meg a következő versenyt. Ezt imádom bennük” – méltatta a Mercedest.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss