2024. április 27. 21:13

KezdőlapF1Így repesztett a Hungaroringen az IndyCar-bajnok az F1-es McLarennel (videó)

Így repesztett a Hungaroringen az IndyCar-bajnok az F1-es McLarennel (videó)

-

A Magyar Nagydíjat majd csak július 21. és 23. között rendezik, de a McLaren már június elején birtokba vette három napra a Hungaroringet.

Mint arról korábban beszámoltunk, a McLaren-istálló kibérelte a Magyar Nagydíjnak is otthont adó Hungaroringet, hogy 2021-es autójával teszteljen. Mint azóta kiderült, a wokingiak három napra érkeztek Magyarországra, szerdán az állandó versenyzőjük, Oscar Piastri, csütörtökön a tavayelőtt IndyCar-bajnoki címet nyerő Alex Palou, ma pedig a tesztpilóta Oliver Turvey köröz.

A legnagyobb hangsúly közülük a Chip Ganassi Racing spanyol versenyzőjének szereplésén volt, hiszen Palou szeptembertől, az IndyCar-szezon végeztétől a McLaren egyik F1-es tartalékja lesz. Ezért volt szükséges, hogy kicsit gyakoroljon egy F1-es géppel is, miután tavaly ezt már több alkalommal megtette, az USA Nagydíj pénteki első szabdedzésén pedig a 2022-es autót is vezethette.

A teszt természetesen zárt kapuk mögött zajlott, de a McLaren jóvoltából számos fénykép és egy videó is napvilágot látott arról, ahogy a szponzorlogók nélküli MCL35M az F1-es hétvégéhez képest még csupasz és kihalt Hungaroringen köröz. Íme:

Piastri a Hungaroring bokszutcájában:

Palou a Twitteren lelkesen számolt be a hungaroringi tesztről:

Friss