2024. május 05. 16:18

KezdőlapF1„Istenem! Ez őrület" – Mick Schumacher megautóztatta Roger Federert (videó)

„Istenem! Ez őrület” – Mick Schumacher megautóztatta Roger Federert (videó)

-

Roger Federer volt az idei Miami Nagydíj egyik sztárvendége, és ha már ott járt, beült egy körre Mick Schumacher mellé.

A Pirelli évek óta autóztat meg nagy teljesítményű sportautókkal a Forma-1-es versenyhétvégékre ellátogató celebeket, és nem ritkán F1-es pilóták segítségével teszi ezt, de olyan is volt, hogy Toto Wolff ugrott be egy körre az egyik Mercedes-AMG GT R-be, hogy a frászt hozza Pep Guardiolára Abu-dzabiban.

Ezekről a gyorskörökről az F1 szerencsére rendszeresen közöl videókat, így mi is megnézhetjük, hogyan reagált egyik vagy másik híresség az utcainál jóval nagyobb tempóra. Persze nem mindegyikük sikoltozik, és hát valljuk be, azért az őket autóztató versenyzők sem a határon mennek, de azért így is élvezetes látni a reakciókat.

A teljes felvétel a videó ablaka alatti YouTube-linkre kattintva érhető el:

Az F1 most arról tett közzé videót, ahogyan Mick Schumacher, a Mercedes tartalékpilótája Miamiban elvitte egy körre Roger Federert, a tavaly visszavonult teniszlegendát, a 20-szoros Grand Slam-győztes pedig szemmel láthatóan élvezte a száguldást. A 41 esztendős svájci eleinte kicsit feszengett, de aztán már széles mosollyal figyelte, ahogy Schumacher vezet, és egy-egy komolyabb féktávon még nevetett is. „Ez őrület, elképesztő” – mondta a menet végén. „Öröm volt vinni téged” – szólt neki Schumacher, mire Federer így búcsúzott: „Minden jót és üdvözlet a családodnak, mindig is nagy rajongója voltam. Minden jót, később találkozunk.”

A teniszlegendának egyébként nem volt teljesen ismeretlen a környezet, hiszen korábban négy alkalommal nyerte meg a Miami Masters teniszversenyt, amelyet az idén az F1-es paddockot magába foglaló Hard Rock Stadiumban és környékén rendeznek.

Norris filmsztárt vitt

Nem Mick Schumacher volt az egyetlen F1-es pilóta, aki utcai autóval is körbeszáguldott a miami aszfaltcsíkon, hiszen Lando Norris egy utcai McLarennel autóztatta meg Michelle Rodriguez-t, a Halálos iramban filmek női főszereplőjét. Az erről készült fedélzeti kamerás felvétel ITT tekinthető meg.

Friss