2024. május 03. 14:52

KezdőlapF1Meghajtotta Räikkönen F1-es Ferrariját a háromszoros futamgyőztes expilóta (videó)

Meghajtotta Räikkönen F1-es Ferrariját a háromszoros futamgyőztes expilóta (videó)

-

Kimi Räikkönen utolsó előtti F1-es Ferrarija félbeszakította hat éve tartó téli álmát, hogy a fioranói tesztpályán egy szintén korábbi Ferrari-pilóta hajtsa meg őt.

Giancarlo Fisichellával nemrég a Balaton környékén futhatott össze az, aki jókor járt jó helyen, hiszen az F1-ben 1996 és 2009 között 229 versenyen részt vevő olasz a Balaton Park Circuit megnyitóján vendégeskedett, és próbálta ki egy utcai Ferrarival elsőként a vadonatúj aszfaltcsíkot. Az 50 esztendős expilóta továbbra is szoros kapcsolatot ápol a Ferrarival, amelynél 2009-ben befejezte F1-es pályafutását, majd a patinás márka GT-pilótája lett.

Ám annak ellenére, hogy 14 éve nem versenyez már a száguldó cirkuszban, alkalomadtán a mai napig bepattan egy-egy F1-es gépbe. A minap is megtette ezt, és Kimi Räikkönen 2017-es Ferrariját, az SF70H-t hajtotta meg a Scuderia fioranói tesztpályáján. Az eseményről Fisichella és a fiatal autóversenyzők felkészítésével foglalkozó ProRacing Motorsport Academy is posztolt, amelynek az olasz versenyző az egyik társalapítója.

A posztot lapozva videót is nézhetünk Fisichelláról és a 2017-es F1-es Ferrariról:

Az SF70H-t csak a 2017-es szezonban használta a maranellói csapat, amely a hibrid érában ekkor szállt harcba először eséllyel a világbajnoki címért. Räikkönen legjobb eredménye az autóval két második hely volt Monacóban és a Hungaroringen, míg ötször harmadikként hozta be a célba utolsó előtti F1-es Ferrariját. Sebastian Vettel eközben 5 versenyt nyert, de a csapat alulmaradt a szezon közbeni fejlesztési versenyben a Mercedesszel szemben, az év végén becsúszó hibák miatt pedig nem tudta a hajráig szorongatni a zsinórban negyedszer is duplázó brackley-ieket.

Friss