2024. május 05. 17:44

KezdőlapF1Mick Schumachert akarta az F1-es csapatfőnök, de felettesei máshogy döntöttek

Mick Schumachert akarta az F1-es csapatfőnök, de felettesei máshogy döntöttek

-

Mick Schumachernek lett volna esélye másik csapatnál versenyzői üléshez jutni, miután tavaly megvált tőle a Haas, amennyiben ennek az istállónak a vezetői a csapatfőnök szavaira hallgatnak. Végül azonban máshogy döntöttek.

A tavalyi Magyar Nagydíj után Fernando Alonso ledobta az atombombát azzal, hogy bejelentette, a szezon végén távozik az Alpine-tól, hogy 2023-tól a visszavonuló Sebastian Vettelt váltsa az Aston Martinnál. Mindez pedig láncreakciót indított el a pilótapiacon, hiszen a franciáknak valakivel pótolnia kellett a spanyolt. Ez az ember Pierre Gasly lett, akinek a helyét pedig az Alpha Taurinak kellett betöltenie. Franz Tost, a gárda idei szezon végén leköszönő csapatfőnöke pedig most elárulta, ő Mick Schumachert szemelte ki.

„Kezdetben világos volt a számomra, hogy a [2023-as] pilótafelállásunkat is Pierre Gasly és Cunoda Juki fogja alkotni, de aztán Pierre hirtelen aláírt az Alpine-hoz, ami felszabadított egy helyet – nyilatkozta Tost a Formel1.de-nek. – Monzáig teljesen bizonytalan volt, hogy ki lesz az új pilótánk, én pedig természetesen Mick Schumacherre gondoltam.”

Az osztrák szakember ezután közölte a Red Bull-lal, hogy a német pilótát szeretné a csapatban tudni. „Mick Schumachernek nem volt ülése az idei évre, és miután Pierre Gasly helyzete világossá vált, számunkra nyitott volt, hogy ki jön a helyére. [Schumacher] jelentősen jobb annál, mint amilyennek a külvilág tartja. Viszont elutasították, és most Nyck de Vries a pilótánk, úgyhogy nincs miről beszélni tovább” – jelentette ki Tost.

Mick Schumacher így végül a Mercedeshez írt alá tartalékpilótának, és bár a héten először vezethette teszten az idei autót, Toto Wolff nemrég nem fűzött túl nagy reményeket ahhoz, hogy 2024-re versenyzői ülést talál neki. Ami pedig a Red Bullt illeti, Ralf Schumacher, Mick nagybátyja azzal vádolta Helmut Markót, a bikások tanácsadóját, hogy „baja van a Schumacher névvel”, a 80 esztendős osztrák viszont tagadta ezt, és elmondta, De Vries leigazolása Schumacher ellenében nem személyes, hanem pusztán úgy ítélték meg, hogy ő a jobb választás.

Friss