back to top
2024. május 21. 13:55

KezdőlapF1Schumacher vezethet a jövő héten Hamilton helyett Barcelonában

Schumacher vezethet a jövő héten Hamilton helyett Barcelonában

-

Mick Schumacher végre nem csak a virtuális térben vezetheti az idei Mercedest.

A hétvégi Spanyol Nagydíjat követően nem minden istálló hagyja el a Circuit de Catalunyát, hiszen a Pirelli a Mercedes részvételével marad gumit tesztelni a jövő héten. Normál esetben ilyenkor is az állandó versenyzők köröznek, hiszen első sorban nekik kell megtapasztalniuk a fejlesztéseket, de mint azt a mostani eset is bizonyítja, vannak kivételek.

Fontos feladat vár Mick Schumacherre a Mercedesnél

A Bild értesülései szerint ugyanis a jövő héten a két versenyzőből csak az egyik, George Russell ülhet autóba a jövő héten, méghozzá kedden, szerdán ugyanis a harmadik számú pilóta Mick Schumacher huppanhat be a W14-esbe Lewis Hamilton helyett. Ez lesz tehát az első alkalom, hogy a hétszeres világbajnok fia vezetheti a brackley-iek idei autóját, és a német lap szerint a tesztbeosztástól függően akár 500 km-t is megtehet, ami több mint másfél versenytávnak felel meg.

Mick Schumacher a virtuális térben persze már számtalanszor vezette a W14-est, hiszen folyamatosan segít a csapatnak a szimulátorban. Nem mellesleg azért is fontos, hogy a valóságban kipróbálja a kocsit, mert az a további szimulátoros munkájában is segítheti.

A 2024-es visszatérés egyelőre kérdéses

A barcelonai gumitesztbe sokat ezzel együtt nem szabad belelátni, hiszen arra semmi esély, hogy Schumacher a gyári Mercedesben térhessen vissza a Forma-1-be. Nemrég ugyanakkor olyan pletykák kaptak szárnyra, hogy a 24 esztendős versenyző már az idén állandó üléshez juthat, mert a Williamsnél nem áll túl jól az újonc Logan Sargeant szénája, és Toto Wolff már azon dolgozik, hogy lecserélje az amerikait a németre.

Mick Schumacher meglepetésre már az idén visszatérhet az F1-be?

A Monacói Nagydíjon a Mercedes csapatfőnöke azonban nem mondott túl sok biztatót ezzel kapcsolatban, szavaiból pedig azt lehetett leszűrni, hogy Mick Schumacher leghamarabb 2025-ben térhet vissza a mezőnybe. „Azt akarom, hogy Mick találjon magának ülést, mert megérdemli, de a helyzet 2024-re vonatkozóan nem kedvező” – idézi a soymotor.com az osztrák üzletembert.

„Mick helyzete egyértelműen nehéz. Minden 2024-es versenyző a csapatainknál (Mercedes, Aston Marin, Williams) látszólag be van betonozva” – mondta Wolff, majd 2025-tel kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy „néhány ajtónak ki kell nyílnia”, illetve „meg kell látnunk, hogyan változik a helyzet a Williamsnél.”

Hogy amennyiben Schumacher jövőre nem tud visszatérni, esetleg más sorozatban versenyez majd, vagy marad csak tartalék, azt egyelőre Wolff sem tudta megmondani.

Friss