2024. április 27. 04:38

KezdőlapF1Mick Schumacher meglepetésre már az idén visszatérhet az F1-be?

Mick Schumacher meglepetésre már az idén visszatérhet az F1-be?

-

Sajtóhír szerint Mick Schumachernek egyre nőnek az esélyei arra, hogy átvegye az egyik alulteljesítő pilóta helyét az idei Forma-1-es mezőnyben.

Még csak öt futam telt el az idei Forma-1-es szezonból, de máris beindulni látszik a pilótakeringő, és nem is a 2024-es, hanem még az idei évaddal kapcsolatban. Mindez az eddig alulteljesítő versenyzőknek köszönhető, akik közül egyértelműen Nyck de Vries a legnagyobb csalódás. A Formula E világbajnokától a Red Bull egyértelműen azt várta, hogy rögtön vezérré lép elő az Alpha Taurinál, ám ez olyannyira nem történt meg, hogy eddig hibát hibára halmoz, és a tempója is elmarad a szintet lépő Cunoda Jukiétól.

Máris megkapta az utolsó figyelmeztetést az F1 alulteljesítő újonca

Mindez oda vezetett, hogy Helmut Marko, a bikások tanácsadója három versenyes ultimátumot adott de Vries-nek, akit a jelenleg a japán Super Formulában versenyző Liam Lawsonra, vagy az F2-ben induló Ivasza Ajumura cserélhetnek le, ha nem javul a teljesítménye. Marko tehát kizárta, hogy Daniel Ricciardo, vagy netán a Franz Tost által többször is dicsért Mick Schumacher válthatja le a hollandot, utóbbi azonban így sem biztos, hogy nem versenyez az idén.

Az F1-Insider.com értesülései szerint ugyanis a Williamsnél sem igazán elégedettek az amerikai Logan Sargeant produkciójával, Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke a két istálló közötti, 2014 óta tartó együttműködést alapul véve pedig már el is kezdett lobbizni azért, hogy Mick Schumacher válthassa le az újoncot. Ráadásul a grove-iakat az idei szezontól az a James Vowles irányítja csapatfőnökként, aki 9 éven át dolgozott Wolff alatt a Mercedesnél, ez idő alatt pedig az osztrák üzletember egyik legfőbb bizalmasa lett.

„Ez teljesen más kávéház” – ennyit számított volna Michael Schumacher jelenléte fia mellett

Ahhoz, hogy Wolff sikerrel járjon, persze alighanem az is kell, hogy Sargeant a folytatásban is sokat hibázzon, de az tény, hogy Vowles közismerten nagyon sokra tartja Michael Schumachert. Persze ennek alapesetben nem lenne szabad tényezőnek bizonyulnia egy ilyen döntésben, de egészen biztosan nem jelent hátrányt a hétszeres világbajnok fiának esélyeire nézve, akit már tavaly is szóba hoztak a Williamsszel, de akkor Jost Capito, Vowles elődje végül Sargeant mellett döntött. Az azóta távozó német szakember ugyanakkor utalt rá, hogy Schumachert is számításba vette volna, ha a Haas előbb dönt arról, hogy megtartja vagy elengedi honfitársát.

Friss