2024. április 20. 15:29

KezdőlapF1„Ez teljesen más kávéház" – ennyit számított volna Michael Schumacher jelenléte fia...

„Ez teljesen más kávéház” – ennyit számított volna Michael Schumacher jelenléte fia mellett

-

Franz Tost, az Alpha Tauri csapatfőnöke is beállt azok táborába, akik szerint Michael Schumacher jelenlétében a fiának nem siklott volna így félre az F1-es karrierje.

Már soha nem tudjuk meg, hogy miként alakult volna Mick Schumacher Forma-1-es karrierje, vagy folytatás esetén annak első két éve, ha Michael Schumacher nem szenved síbalesetet 10 évvel ezelőtt, de Ralf Schumacher, valamint Toto Wolff is azon a véleményen van, hogy egészen máshogy.

„Annyit mondhatok, hogy a szülei semmiben sem hibáztak a nevelésében, és állítom, hogy amennyiben Michael ott lett volna a fia mellett a Haasnál töltött két szezonja során, Steiner nem merészelt volna így bánni Mick-el” – közölte korábban a Mercedes csapatfőnöke arra utalva, hogy az amerikai istállónál szerinte sem kezelték megfelelően a hétszeres világbajnok fiát.

Schumacher hamarosan F1-es Mercedest vezethet; főnöke keményen beszólt Günther Steinernek

Ehhez a véleményhez csatlakozott nemrég Franz Tost, az Alpha Tauri csapatfőnöke is, aki junior korábban Ralf Schumacher csapatfőnöke volt a Forma-3-ban, majd a BMW-nél dolgozva is szoros munkakapcsolatban volt az 1999 és 2004 között a Williamsnél versenyző, ebből öt szezonon át a bajorok motorjait használó ifjabbik Schumacher-testvérrel.

Az idei szezon végén visszavonuló osztrák korábban kifejtette, szerinte minden újoncnak három évet kell adni arra az F1-ben, hogy megmutassa, mire képes, a német Sport1-nek pedig most elmondta: „Sajnálatos, hogy [Mick Schumacher] nincs ott [a Haasnál] a döntő harmadik évben. Szerettem volna vele dolgozni, de mindig a Ferrari akadémiájának tagja volt, és nem került a látóterünkbe.”

Tost szerint a 24 esztendős pilóta „megérdemel egy helyet a Forma-1-ben”, és „ugyanazon a véleményen vagyok, mint a nagybátyja, Ralf”. Azaz, „ha az apja mellette lenne, 100%, hogy Mick még mindig a Forma-1-ben lenne. Pusztán Michael személyisége miatt is, minden máshogy alakult volna. Nem akarom kritizálni Mick környezetét, de amikor egy Michael Schumacher beszél egy csapatfőnökkel, az teljesen más kávéház.”

A Ferrari elhibázott döntése lökte a Mercedes karjaiba Schumachert – vélemény

Az Alpha Tauri csapatfőnöke ugyanakkor még annak ellenére sem írná le Mick F1-es esélyeit, hogy az idei évre nem maradt neki versenyzői ülés. „Szerencsére [Mick] most a Mercedes harmadik számú pilótája, és csak folytatnia kell a kemény munkát, és reménykednie, hogy adódik egy lehetőség, majd meg kell ragadnia azt. Meg vagyok győződve arról, hogy ezt is fogja tenni.”

Hogy a Haashoz soha nem fog visszamenni, az ugyanakkor szinte borítékolható, Ralf Schumacher ugyanis továbbra is ott rúg bele az amerikai csapatba, ahol csak tud. A Miami Nagydíj hétvégéjének pénteki első szabadedzésén az autóját összetörő Nico Hülkenberg balesetére például úgy reagált a német Sky-on, hogy „Ha a csapat fenntartja a bevált gyakorlatait, hamarosan meg fogjuk tudni, hogy mennyibe került a baleset. Majd legkésőbb jövőre a Netflix sorozatából azt is megtudjuk, hogy [Steiner] mit gondol róla.”

Hülkenberg balesete:

Az expilóta ezzel természetesen arra célzott, hogy unokaöccse baleseteinél a Haas sosem késett ezekkel az információkkal.

Ralf Schumacher azt ugyanakkor elismeri, hogy a Mick Schumacher helyére igazolt veterán jól teljesít. „Hogy igazságok legyek, Nico gyakran kiemelkedő volt, jobb színben tüntette fel az autót a valóságnál. Nagy elismerés jár neki, egyszerűen jó munkát végez.”


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss