2024. május 01. 23:36

KezdőlapF1Schumacher hamarosan F1-es Mercedest vezethet; főnöke keményen beszólt Günther Steinernek

Schumacher hamarosan F1-es Mercedest vezethet; főnöke keményen beszólt Günther Steinernek

-

Mick Schumacher biztosan vezethet F1-es autót az idén, és Toto Wolff azt is megerősítette, hogy George Russell vagy Lewis Hamilton kiválása esetén nem keresnek helyette más beugrót. A Mercedes csapatfőnöke emellett beszólt a Haas vezérének.

Noha rendszeresen feltűnik az F1-es hétvégék közvetítése alatt a Mercedes garázsában, Mick Schumacher az idén csak akkor lesz éles bevetésen, ha George Russell vagy Lewis Hamilton nem tud rajthoz állni valamelyik versenyen. Akkor viszont biztosan a 24 esztendős német ülhet be a W14-esbe, erősítette meg Toto Wolff a svájcik Blicknek. A Mercedes csapatfőnöke egyúttal odaszúrt Günther Steinernek.

Mick Schumacher titokban már tesztelt az idén, de nem a Mercedesszel

A megerősítésre persze nem lett volna szükség, hiszen Schumacher a Mercedes hivatalos tartalékja, de számos alkalommal láttunk már olyat, hogy egy csapat nem a tartalékját szerepelteti kényszerhelyzetben. Így történt például a 2020-as Szahíri Nagydíjon is, amikor a Mercedes inkább átültette a Williamsből George Russellt, mintsem tartalékjának, Stoffel Vandoorne-nak adjon lehetőséget. Most viszont nem lesz ilyen.

„Ez alkalommal Mick vezetne. Vigyázok a fiúra” – jelentette ki Wolff, hozzátéve, hogy „ha az egyik pilótánk covidos lesz vagy megsérül, Mick fog autóba ülni és pont, ezen nincs mit megvitatni.”

Schumacher pedig nemcsak ilyen esetben vezethet Mercedest az idén, azt tervezik ugyanis, hogy privát teszten adnak neki lehetőséget egy 2022 előtti modellel. Erről Wolff csak annyit mondott, hogy „megpróbáljuk a lehető leghamarabb beültetni egy korábbi autónkba.”

Steiner nem szégyelli magát azért, amit Mick Schumacherről mondott

Az osztrák üzletember emellett kitért arra is, hogy Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke szerinte sem bánt megfelelően Schumacherrel, és osztotta Ralf Schumachernek, Mick nagybátyjának azon véleményét, hogy a 2013-ban súlyos síbalesetet szenvedő Michael Schumacher jelenléte esetén az olasz-amerikai másként kezelte volna a fiatal pilótát.

„Annyit mondhatok, hogy a szülei semmiben sem hibáztak a nevelésében – mondta Mick Schumacherről Wolff. – És állítom, hogy amennyiben Michael ott lett volna a fia mellett a Haasnál töltött két szezonja során, Steiner nem merészelt volna így bánni Mick-el.”

Arról, hogy Ralf Schumacher mit gondol minderről és unokaöccse Haasnál töltött időszakáról, alábbi cikkünkben olvashat bővebben.

Michael Schumacher az öccse főnökét is kiosztotta, vajon a fiáért is megtette volna ugyanezt?

 

Friss