2024. április 29. 00:23

KezdőlapF1F1-es motoroktól zengett a környék Ausztriában - cápaorrú Ferrari, Benetton és Lotus...

F1-es motoroktól zengett a környék Ausztriában – cápaorrú Ferrari, Benetton és Lotus is volt (videó)

-

A Red Bull Ring Classics természetesen nem vetekedhetett a Le Mans-i 24 órás izgalmaival, de azért így is remek szórakozást biztosított az autósport kedvelőinek.

Az elmúlt hétvégén a Le Mans-i 24 órás árnyékában rendezték meg a Red Bull Ring Classics elnevezésű, történelmi versenyautókat felvonultató rendezvényt a Red Bull Ringen. A korábbi F1-es autók, sportautók, túraautók és GT-autók három napon át köröztek és versenyeztek a szomszédban, és biztos, hogy jó néhány autósport-rajongó szívét megdobogtatták.

Mint azt korábban megírtuk, a Toro Rosso 2006-os, még visszafojtott V10-es motorral hajtott első autójától kezdve Jean Alesi 1997-es Benettonján és Nigel Mansell több korábbi Lotusán át az 1961-ben Phil Hill-lel F1-es világbajnoki címet nyert cápaorrú Ferrari 156-ig számos történelmi darab pályára gurult, és persze voltak korábbi GP2-es, World Series by Renault autók és Le Mans-i prototípusok is. Alább az ezekről készült fotókból összeállított galéria és a helyszínen készült videók láthatók.

Alesi Benettonja és a Toro Rosso STR1:

Ronnie Peterson egykori Lotusa:

Mansell Lotusai és egy 2011-es Lotus (később Caterham) is a felhozatal része volt:

 

Friss