2024. május 04. 03:55

KezdőlapF170 éves sorozatot szakíthat meg a Red Bull egyeduralma a Forma-1-ben

70 éves sorozatot szakíthat meg a Red Bull egyeduralma a Forma-1-ben

-

1952 óta nem volt olyan, amit a Red Bull söprése eredményezhet az idén.

A rekordok azért vannak, hogy megdöntsék azokat, tartja az örökérvényű mondás, amit a Red Bull az utóbbi években nagyon is komolyan vesz. Az idén is bőven lesz még rekord, amit meg fognak dönteni, köztük pedig egy olyan sorozatnak is véget vethetnek, ami 1952 óta, azaz több mint 70 éve tart. Azóta ugyanis minden évben lejátszották legalább egyszer a brit himnuszt a versenyek után, mivel vagy brit pilóta, vagy brit konstruktőr, vagy mindkettő nyert.

Az idén ez viszont még nem történt meg, hiszen mind a nyolc futamon Red Bull-pilóta haladt át elsőként a célvonalon, és bár a bikások központja Milton Keynes-ben van, hivatalosan osztrák csapatnak számítanak, így a győzelmükkor az osztrák himnuszt játszzák. Amennyiben a hátralevő 14 futamon is ők diadalmaskodnak, nem kérdés, hogy megszakad az 52 óra tartó sorozat, de ugyanez megtörténik akkor is, ha nem nyer brit konstruktőr, azaz sem az Aston Martin, sem a McLaren és sem a Williams nem tudja behúzni valamelyik versenyt, illetve brit pilóta sem pezsgőzhet a dobogó tetején.

Reális esélye a győzelemre a Red Bullon kívül egyelőre a Mercedesnek és az Aston Martinnak van, hiszen az előbbi második, utóbbi harmadik helyen áll a konstruktőri pontversenyben. Ráadásul mindkettő töretlenül fejleszt, Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke pedig abban bízik, hogy a szezon végén már erőből is nyerhetnek. Ez megtörtént tavaly Brazíliában, így George Russell révén egy éve sikerült megakadályozniuk a britek 70 éves szériájának megszakadását. Vajon ez az idén is összejön?

Negatív csúcs, valamint Schumacher és Senna rekordja is megdőlhet az idén a Forma-1-ben

Friss