2024. május 01. 09:04

KezdőlapF127 év után tesztelt ismét McLarent egy Schumacher (fotó)

27 év után tesztelt ismét McLarent egy Schumacher (fotó)

-

1996 után ismét Schumacherrel tesztelt a McLaren, de most egészen más céllal, mint 27 évvel ezelőtt.

Mick Schumacher az Osztrák Nagydíj után Portugáliában, az F1-ben 2020-ban és 2021-ben már versenynek is otthont adó portimaói pályán tűnt fel, méghozzá azért, hogy a McLaren 2021-es autójával, az MCL35M-mel körözzön. A gyakorlásról a McLaren számolt be Twitter-oldalán, ahol azt írták: „Mick Schumacher, aki a tartalék F1-es pilótánk, a 2021-es MCL35M-mel tesztel a csapattal Portimaóban. Mickhez csatlakozott néhány szerelő és mérnök tanoncunk és gyakornokuk, hasznos tapasztalatokat gyűjtve a pályán tapasztalható környezetben dolgozva.”

Mick Schumacher a McLarennel térhet vissza? – 2023-ban akár ez is megtörténhet

A teszt célja tehát kettős, a McLaren vélhetően egy kis gyakorlási lehetőséget akart adni Mick Schumachernek arra az esetre, ha a szezon hátralevő részében be kell ugrania Lando Norris vagy Oscar Piastri helyett, hiszen a német 2023-ban eddig csak egyetlen napot vezetett valós F1-es autót, még a Spanyol Nagydíj után rendezett Pirelli-teszten. Emellett pedig, mint írták is, a fiatal alkalmazottaiknak is különleges alkalmat biztosítottak arra, hogy más környezetben kipróbálják magukat.

Noha ennél nagyobb jelentősége biztosan nincs, hiszen a McLaren mindkét versenyzőjével hosszú távon tervez, egyesekben nosztalgikus emlékeket ébreszthet Mick Schumacher tesztje, hiszen nem ő az első Schumacher, aki a legendás csapat autóját vezette. 1996-ban ugyanis az abban az évben a japán Formula Nipponban bajnoki címet szerző nagybátyja Silverstone-ban tesztelt az akkor még Ron Dennis vezette istállónak, Dennis pedig tesztpilótai állást ajánlott neki 1997-re, Willi Weber, a Schumacher-testvére menedzsere azonban a Jordannél versenyzői ülést szerzett Ralfnak, aki inkább azt választotta.

Noha korábbi Mercedes-támogatottként Mick Schumacher apja, Michael is többször közel került a McLarenhez, az a házasság végül nem jött létre. Hogy miért, arról alábbi cikkünkben olvashat.

A trükközés sem jött be – ezért nem versenyzett még soha Schumacher McLarennel

Friss