2024. május 03. 05:02

KezdőlapF1Filmtörténelem a Brit Nagydíjon - Brad Pitt és a "fiktív Hamilton" saját...

Filmtörténelem a Brit Nagydíjon – Brad Pitt és a „fiktív Hamilton” saját garázst is kapott (fotók)

-

Különleges pillanatoknak lehetnek majd szemtanúi azok, akik kilátogatnak a Brit Nagydíjra, hiszen a 20 állandó pilóta mellett két kitalált F1-es sztár is „részt vesz” a küzdelmekben.

Nincs megállás az F1-es mókuskerékben, egy héttel az Osztrák Nagydíj után ugyanis már a sportág bölcsőjében, Nagy-Britanniában van jelenése a mezőnynek, hogy Silverstone-ban teljesítse az idei Brit Nagydíjat. Azt a Brit Nagydíjat, amely filmtörténeti szempontból óriási jelentőséggel bír, hiszen ez lesz az első F1-es hétvége, amelyen mozifilmet forgatnak.

Sonny Hayes garázsa az APX GP feliratokkal

A produkció természetesen nem más, mint Lewis Hamilton és Brad Pitt közös filmje, a Top Gun: Mavericket is jegyző Joseph Kosinski által rendezett Apex, amelyhez a hétvégi versenyen számos felvétel készül majd. Ehhez a produkció módosított, F1-es autónak kinéző F2-es kocsikat használ majd, amelyeket profi pilóták fognak vezetni. Fontos hangsúlyozni, hogy a forgatások a hivatalos versenyeken és edzéseken kívül zajlanak, azaz sem az F1-es programba, sem a betétfutamok programjába nem zavarnak majd bele.

De nem ez lesz az egyetlen látványosság a helyszínen, a film készítői ugyanis a két főszereplőnek saját garázst is berendeztek. Az egyik fölött a Sonny Hayes felirat olvasható, ami Pitt filmbéli karaktere. Hayes egy visszavonulásból visszatérő autóversenyző, aki azért jött vissza, hogy mentorként segítse a Damson Idris által játszott színesbőrű fiatalt, Joshua Pearce-t, akinek szintén ott díszeleg a neve az egyik garázs fölött.

Mindez kicsit úgy hangzik, mint a Top Gun: Maverick forgatókönyve, csak itt nem Tom Cruise játssza a visszatérő nagyöreget, de ha annyira látványos és sikeres lesz, mint Kosinski előző filmje, ez alighanem senkit sem fog zavarni. A látvány fokozásához egyébként a készítők kifejlesztették az eddigi legkisebb 6k-s kamerát, hogy minél élethűbben mutathassák be a pilótafülkében zajló eseményeket.

A bemutató dátuma egyelőre nem ismert, de az Apex várhatóan már 2024-ben érkezik a mozikba.

Friss