2024. május 05. 02:44

KezdőlapF1A Red Bull elgáncsolására vezették be az új gumikat az F1-ben?

A Red Bull elgáncsolására vezették be az új gumikat az F1-ben?

-

Sergio Pérez szerint a Pirelli élesben ezen a hétvégén debütáló új gumijai kedvezni fognak egyes csapatoknak.

A Brit Nagydíjtól kezdve a Pirelli a csapatok rendelkezésére bocsátja módosított abroncsait, amelyeknek a keveréke változatlan marad, ám a szerkezete más lesz. Az új gumikat a pénteki barcelonai szabadedzéseken már tesztelhették a pilóták, így nem az ismeretlenbe ugranak a silverstone-i hétvégén, de most először fognak igazán éles köröket megtenni és versenyezni az új Pirellikkel.

Kérdőjelek tehát még bőven akadnak, a legtöbbeket pedig természetesen az foglalkoztatja, hogy hatással lesz-e az erőviszonyokra a változtatás. Sergio Pérez szerint igen.

„Szerintem ezt a gumikonstrukciót azért készítették, hogy kedvezzenek néhány csapatnak. Szerintem valakinek jobb lesz. Nem tudom, hogy mi leszünk azok vagy más csapatok, de egyértelműen más a gumik karakterisztikája, amit leginkább a gyors kanyarokban érzünk. Érdekes lesz látni azt is, hogy mi történik a kopással, mert azon nem sokat dolgoztunk” – nyilatkozta a mexikói pilóta a Brit Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A Bridgestone már az idén F1-es autóval tesztelhet, ami nagy vitákat szülhet a csapatok között

Az új, megerősített konstrukciójú abroncsokra azért van szükség, mert a vártnál nagyobb ütemben gyorsultak az autók, és már most olyan terhelésnek teszik ki a gumikat, amit a Pirelli legkorábban az idei szezon végén várt. Hogy ez kinek kedvez majd, az az elkövetkező futamok során kiderül, de az biztos, hogy a legnagyobb veszítenivalója a Red Bullnak van, hiszen jelenleg ők a leggyorsabbak, azaz bármiféle módosítás, ami ezt a helyzetet megváltoztathatja, fenyegető rájuk nézve.

A leginkább az élmezőnyből pedig a gumikezeléssel folyamatosan küszködő Ferrari reménykedhet abban, hogy az új gumikkal javul a helyzet, de a vasárnaponként rendszerint visszaeső Haas is bizakodó lehet.

Friss