2024. április 30. 00:15

KezdőlapF1Napjai vannak hátra a legendás F1-es gyárnak - hétfőn porig rombolja a...

Napjai vannak hátra a legendás F1-es gyárnak – hétfőn porig rombolja a bontógolyó

-

Már csak néhány napig áll az a gyárépület, amely az utóbbi bő 30 évben a Forma-1 szerves részét képezte, és számos emlékezetes autót adott a sportágnak.

Ahogy korábban írtuk, az Aston Martin vadonatúj, ultramodern gyárba költözött az idén, ami azt jelenti, hogy a silverstone-i istálló korábbi gyárépülete feleslegessé vált. Adam Cooper újságíró a Brit Nagydíj előtt pedig ellátogatott a szó szerint a legendás pálya bejáratával szemközt található épülethez, hogy még egyszer utoljára megcsodálja azt. Az Aston Martin jogelődjeinek, azaz a Racing Pointnak, a Force Indiának, a Midlandnek, a Spykernek és a legtovább az azt megépítő Jordannek otthonul szolgáló épületet ugyanis nemsokára lebontják.

Ez a nemsokára pedig csupán napokat jelent, Martin Whitmarsh, az Aston Martin Performance Tehcnologies vezérigazgatója ugyanis elárulta Coopernek, hogy jövő hét hétfőn, azaz a Brit Nagydíj utáni napon érkezik a bontógolyó a helyszínre, és rövid úton a földdel teszi egyenlővé a Forma-1 utóbbi bő három évtizede során számos emlékezetes autót produkáló épületet, amelyet olyan pilóták tekinthettek munkahelyüknek, mint Rubens Barrichello, Damon Hill, Heinz-Harald Frentzen, Jean Alesi, Giancarlo Fisichella, Ralf Schumacher vagy Sergio Pérez, de innen indult első F1-es tesztjére Michael Schumacher is, mielőtt bemutatkozott az 1991-es Belga Nagydíjon.

Elképesztő sztori látott napvilágot Michael Schumacher F1-es bemutatkozásáról

Friss