2024. május 01. 09:16

KezdőlapF1Verstappen csak nyafog, és azért fenyegetőzik, mert több pénzt akar

Verstappen csak nyafog, és azért fenyegetőzik, mert több pénzt akar

-

George Russell szerint csak taktika Max Verstappen részéről, hogy a sprintfutamok és a túl sok verseny miatt időről időre belengeti, hogy már nem lesz olyan sokáig a Forma-1-ben.

Max Verstappen köztudottan igen kritikusan áll a Forma-1-ben az utóbbi időben végbement változtatásokhoz, köztük a sprintversenyek bevezetéséhez és a versenynaptár soha nem látott kibővítéséhez. A kétszeres világbajnok még az Ausztrál Nagydíjon kijelentette, hogy „nem leszek itt túl sokáig”, ha minden így megy tovább, és miután az F1 nemrég bejelentette a jövő évi, minden korábbinál hosszabb és több futamot tartalmazó versenynaptárát, Verstappen Silverstone-ban elmondta, hogy 24 verseny „túl sok”, de „meg kell birkóznunk vele.”

Azzal kapcsolatban pedig, hogy 2028-ban, jelenlegi szerződésének lejárta után tényleg hátat fordíthat-e az F1-nek, úgy nyilatkozott, hogy „Több mindennek össze kell jönnie ahhoz, hogy eldöntsem, maradok-e azután vagy nem, de igen, ezek a dolgok egyértelműen nem segítenek” – idézi az Autosport a hollandot.

Verstappen tényleg korán visszavonulhat? – a holland pilóta válaszolt

George Russell viszont másképp áll a rekordhosszúságú 2024-es szezonhoz, és úgy véli, „Azt csinálom, amit szeretek, és szinte úgy érzem, hogy bizonyos mértékig »minél több a verseny, annál jobb.«”

Verstappen kijelentéseiről a 25 esztendős brit mosolyogva kijelentette: „Szerintem azért nyafog, mert több pénzt akar”, majd hozzátette:  „Ő a legjobban fizetett pilóta a rajtrácson, és jogosan amiatt, amit elér.”

Russell ezután kifejtette, hogy szerinte Verstappen tudatosan jelenti ki időről időre, hogy a vártnál hamarabb leléphet.

„Szerintem ez nagy taktika a részéről, a visszavonulással fenyegetés és miegymás. Remélem, nem teszi meg és olyan sokáig marad, ameddig csak lehet, mert a legjobb pilóták ellen akarok harcolni a világon. Fej-fej mellett csatázom Lewis-zal jelenleg, és szeretném, ha esélyem lenne megtenni ezt Max-szal, Charles-lal és Landóval is. Szerintem sportként igazán nagyszerű helyzetben vagyunk jelenleg.”

Megvan a jövő évi Magyar Nagydíj időpontja, teljesen új helyet kapott az egyik klasszikus

Azt ugyanakkor Russell is elismeri, hogy nem lehet a végtelenségig növelni a futamok számát. „Ez kihívást is jelent. Nem növelhetjük folyamatosan az elkötelezettségek és versenyek számát, lennie kell egy határnak, aminél, ha hozzáadsz valamit, máshonnan el kell venni. A saját helyzetemről tudok beszélni, amiben az egyre több verseny nem jár kevesebb kötelezettséggel. Úgyhogy az ember túlórázik, és biztos vagyok benne, hogy a Red Bullnál is ez a helyzet. Ha nekünk, versenyzőknek nem lennének más kötelezettségeink, biztos vagyok benne, hogy minden hétvégén boldogan versenyeznénk.”

Friss