2024. május 05. 11:54

KezdőlapF1Megható találkozás, ezeket a képsorokat minden Mansell-drukker meg fogja könnyezni (videó)

Megható találkozás, ezeket a képsorokat minden Mansell-drukker meg fogja könnyezni (videó)

-

Dokumentumfilmet készített Nigel Mansellről a Sky Sports, a bemutató előtt pedig egy olyan videóval kedveskedtek, amitől a brit oroszlán minden drukkerek elérzékenyülhet.

A Sky Sports július 8-án, szombaton dokumentumfilmet mutat be „Mansell: Red 5”, címmel, utalva az 1992-es világbajnok legendás vörös ötös rajtszámára, egy kis kedvcsinálónak pedig közzétettek egy eddig nem látott felvételt arról, ahogyan az idén 70. életévét betöltő klasszis tavaly Goodwoodban újra beleült a Williams FEW14B-be, amellyel világbajnok lett, és amelyet aztán vezetett a sebességfesztiválon.

Így vezette világbajnok Williamsét Mansell tavaly Goodwoodban:

Az eredeti overáljában az autóhoz bicegő legenda üdvözölte az éppen a kocsin dolgozó szerelőket, akiknek többsége 1992-ben is csapat tagja volt, majd bepréselte magát a pilótafülkébe, a 30 évvel azelőtt használt ülésébe. Ezután végigvették a tudnivalókat, de nem kellett mindent újra elmagyarázni a Williamsnél 1985 és 1988, majd 1991 és 1992 között versenyző pilótának, ugyanis számos dologra emlékezett.

„Amikor megállok, ezt azonnal felkapcsolom, aztán kikapcsolom, és vissza az egyes pozícióba” – mondta fel a leckét. „Tökéletes” – nyugtázta az egyik szerelő, mire a világbajnok megerősítette, hogy „emlékeztem rá, igen.” 30 év távlatából is.

„A kuplung nagyon kemény. Elképesztő módon az ülés nagyon jól illeszkedik, kényelmes. A gerincem hátulja benne van az ülésben, és a fejtámasz sem rossz. Elmondom nektek, visszatérve és beleülve az autóba, az ember ráeszmél, hogy mennyire védtelenek voltunk, belegondolva, hogy most mennyire védve vannak a versenyzők” – nosztalgiázott Mansell.

„Azt akarom, hogy tudjátok, mennyire büszke vagyok rá, hogy itt lehetek és vezethetem az autót. Ez fantasztikus. Elöntenek az emlékek.”

A videó alább nézhető meg:

Friss