2024. április 29. 13:47

KezdőlapF1Ilyen volt a telefonhívás, ami újra megnyitotta Ricciardo előtt az F1 kapuját

Ilyen volt a telefonhívás, ami újra megnyitotta Ricciardo előtt az F1 kapuját

-

Ismét beleszeretett a Forma-1-be Daniel Ricciardo, akinek nem sokat kellett gondolkozni azon, hogy igent mondjon a Red Bull ajánlatára.

Első interjúját adta Daniel Ricciardo azóta, hogy a Red Bull bejelentette váratlan visszatérését. A Nyck de Vries helyét már a jövő hétvégi Magyar Nagydíjtól kezdve átvevő, az Alpha Taurinál hivatalosan kölcsönben szereplő ausztrál Lawrence Barrettónak felidézte azt is, milyen volt Helmut Marko, a Red Bull tanácsadójának telefonhívása, amely során felajánlotta Ricciardónak az ülést.

„Úgy voltam, vele, hogy »Oké, csak hallgassuk meg, hogy mit akar mondani.« Valószínűleg ez a legjobb [megközelítés], mert olykor az ember próbál felkészülni a hívására, hogy mi lesz ha ezt vagy azt kérdezi. Nem sokat kellett gondolkodnom rajta. Visszatérve a Red Bull-családba, olyan érzésem van, mintha újraélném a múltat. Ezeket a hívásokat fogadtam, és voltak ilyen pillanatok, amikor ilyen helyzetek elé állítottak. Kérdés sem volt, hogy igent fogok mondani, egyszerűen csak akkor realizálódott, hogy »Oké, ez elég hamar meg fog történni.«”

Ricciardo visszatérése egyértelmű üzenet Péreznek, akire más is veszélyt jelenthet

 

Ricciardo a vártnál előbb tér így vissza, hiszen eredetileg nem szerepelt a tervei között, hogy a tavalyi mclarenes szakítása után fél évvel, már 2023-ban versenyezzen. Elmondása szerint azonban a Red Bull-családban megtenni ezt más, mintha egy másik istállóban tért volna vissza az idén. „Igen, kiszerettem az F1-ből, ami hatással volt az önbizalmamra, és ha egy olyan sportágban versenyzel, amelyben a világon a legjobb próbálsz lenni valamiben, teljes magabiztosságra és hitre van szükséged” – mondta az interjúban.

„Amikor ez elkezd csökkeni egy kicsit a magabiztosság, akkor az élvezeti érték is csökken. Számos tényező játszott szerepet. A Red Bullhoz visszatérve elképesztő fogadtatásban volt részem. Amikor visszaültem a szimulátorba, bizonytalan voltam azzal kapcsolatban, hogy miként fog menni, az autó olyan lesz-e, mint régen, vagy én a régi önmagam leszek-e. Néhány szimulátoros menet után elkezdtem újra önmagamnak érezni magam, ez visszahozta a normális Danielt, amitől ismét beleszerettem a sportágba és újra készen állok” – mondta.

A teljes interjút IDE KATTINTVA lehet megnézni.

Friss