2024. május 02. 01:15

KezdőlapF1Vettel megidézte Sennát Goodwoodban, de csak miután gumit égetett Mansell Williamsében (videó)

Vettel megidézte Sennát Goodwoodban, de csak miután gumit égetett Mansell Williamsében (videó)

-

Megannyi történelmi autó és motorkerékpár mellett a goodwoodi sebességfesztivál utolsó napján Sebastian Vettel is pályára lépett, hogy meghajtsa Nigel Mansell és Ayrton Senna egy-egy korábbi autóját. A négyszeres világbajnok nem okozott csalódást, ráadásul még a brazil legenda előtt is tisztelgett a sisakfestésével.

Kétségtelenül Sebastian Vettel volt az egyik legnagyobb sztárja a goodwoodi sebességfesztivál utolsó napjának, amelyen a négyszeres világbajnok mindkét, tulajdonában levő Forma-1-es autóját, Nigel Mansell 1992-es Williams FW14B-jét és Ayrton Senna 1993-as McLaren McLaren MP4/8-asát is pályára vitte. Tette mindezt a saját, Race Without Trace elnevezésű kezdeményezésének keretein belül, azaz mindkét autót fenntartható üzemanyag hajtotta, aminek köszönhetően a Renault V10-ese és a Ford V8-asa nem bocsátott ki szén-dioxidot a levegőbe.

Ettől eltekintve azonban 30, illetve 31 éves autók ugyanúgy funkcionáltak, mint fénykorukban, Vettel pedig nem is óvatoskodott egyik felfutása alkalmával sem, és egy ízben mind a Williamsszel, mind a McLarennel fánkozott egyet.

Vettel így füstölte a gumit a Williamsszel, majd a McLarennel:

Hogy még különlegesebbé tegye az alkalmat, a McLarent – amellyel Ayrton Senna utolsó futamgyőzelmét szerezte az F1-ben – különleges festésű sisakban vezette, amely ötvözte a háromszoros világbajnok és a saját dizájnjának színeit.

Vettel felfutása Mansell Williamsében:

És Senna McLarenjében:

Vettel Senna dizájnja által ihletett goodwoodi sisakja:

Friss