back to top
2024. május 06. 18:36

KezdőlapF1200-zal a házak között: ilyen volt a világ egyik legőrültebb gokartversenye (videó)

200-zal a házak között: ilyen volt a világ egyik legőrültebb gokartversenye (videó)

-

Még 1996 Forma-1-es világbajnokát is megihlette, amit a motorosokról híres Man-szigeten műveltek a négykerekű sámlikkal.

A Man-szigeti TT a világ legőrültebb és legveszélyesebb motorversenye, amelyen rendszeresek a halálos balesetek. Mégis rengetegen rajonganak érte, hiszen a bátorság, vakmerőség és tudás olyan elegyére van szüksége annak, aki sikeresen akar szerepelni rajta, mint sehol máshol. Ezért évről évre rengeteg motoros csap össze a különböző géposztályokban a Man-szigeten, sőt, még oldalkocsis motorverseny is zajlik.

Íme a gokart, ami félelmetesebb egy 80-as évekbeli F1-es autónál (videó)

De talán kevesen tudják, hogy az 1980-as és 1990-es években gokartversenyeket is rendeztek itt, méghozzá a sziget Peel nevű településén. Nagy-Britannia egyetlen utcai gokartpályáján természetesen az akár 200 km/órás sebességre is képes szuperkartokkal is összecsaptak a motorosokhoz hasonlóan kicsit más fából faragott versenyzők, ami Damon Hillt, 1996 világbajnokát is megihlette, és a minap az alábbi archív felvételt osztotta meg a Twitteren:

Aki egy kicsit még szeretné nézegetni ezt az őrületet, az IDE KATTINTVA talál egy összefoglalót az 1991-es versenyről is.

Friss