2024. április 28. 02:25

KezdőlapF1Alonso divattervezői asszisztens, de leginkább újságíró lenne, ha nem versenyezhetne

Alonso divattervezői asszisztens, de leginkább újságíró lenne, ha nem versenyezhetne

-

Kissé biztosan meglepte Fernando Alonsót, George Russellt, Nico Hülkenberget, Guanyu Zhou-t és Logan Sargeantet a  Magyar Nagydíj előtt, amikor arról kérdeztük őket, milyen civil foglalkozást választanának. Végül a meglepő kérdés meglepő válaszokat eredményezett.

Azok a pilóták, akik eljutnak a Forma-1-ig, rengeteg áldozatot hoztak életük során, hiszen rengeteg gyakorlás, edzés, anyagi támogatás és egy jó nagy adag szerencse is kell ahhoz, hogy a királykategóriában is érvényesülni tudjanak.

Nicholas Latifinek 3 év jutott a jóból, és miután a tavalyi szezon végén nem maradt ülése, a 2021-es Abu Dhabi Nagydíj 2022 decembere óta a közösség médiában is hallgató botrányhőse nemrég arról számolt be, hogy ősztől elkezdi egyetemi tanulmányait, és egy ideig biztosan szünetelteti a versenyzést. Ennek apropóján megkérdeztük a Magyar Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján Fernando Alonsót, Guanyu Zhou-t, George Russellt, Nico Hülkenberget és Logan Sargeantet, hogy amennyiben kénytelenek lennének felhagyni a versenyzéssel, mihez kezdenének a civil életben.

„Szerintem a divattervező szakmát választanám – válaszolta az Alfa Romeo kínapi pilótája. – Arra is gondoltam, hogy a jövőben akár egy saját márkát is szívesen alapítanék, mindegy, hogy népszerű lesz-e vagy sem.”

„Amikor van némi szabadidőm, és nem versenyzek, akkor ezt szeretem csinálni. Remek érzés látni, hogy Nicholas olyan új dologba fog majd bele, amit élvez és szeret is. Emiatt abba fogja hagyni a versenyzést egy ideig, de ez szerintem természetes, mert ezen kívül is lehetnek lehetőségei az embereknek.”

George Russell, Nico Hülkenberg, Logan Sargeant, Fernando Alonso, Csou Kuan-jü, Magyar Nagydíj
Balról jobbra: Russell, Hülkenberg, Sargeant, Alonso és Csou a Magyar Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján  Fotó: Alfa Romeo F1

Ezután a kissé tanácstalan Alonso következett, és viccesen bedobta, hogy, ő akkor „valószínűleg Zhou asszisztenseként” dolgozna, majd néhány pillanattal később kitalálta, hogy mi lenne az „álommunkája”: „Újságíró, mert az olyan egyszerű.”

Tom Clarkson, a sajtótájékoztató moderátora erre visszakérdezett, hogy „Szerinted jó lennél? Tudsz írni?”, mire Alonso vállat vonva közölte: „Azt hiszem. Igen. Te jó vagy?”, dobta vissza a labdát a spanyol, mire Clarkson természetesen nem akarta saját magát dicsérni, és már mondta is volna Alonsónak, hogy ezt neki kell eldöntenie, de rögtön kapcsolt, és a kétszeres világbajnok széles vigyorától kísérve Alonsóba fojtotta a szót.

Logan Sargeant, a Williams amerikai pilótája soha nem gondolkodott el azon, hogy ilyen esetben mihez kezdene, és bevallása szerint nem is akar nagyon arra gondolni, hogy ilyen helyzetbe kerülhet.

Nico Hülkenberg viszont nagyon is kész válassza állt elő: „Talán könyvelő vagy ügyvéd. Valami olyasmi, ami stabilan és jól jövedelmez és nagy a jövője.”

A zárszó George Russellé volt, aki csatlakozna Alonsóhoz, és az újságírók táborát erősítené. A Mercedes brit pilótája azzal indokolta a döntését, hogy „veletek maradnék, srácok.” Végül komolyra fordította a szót, és közölte, hogy amúgy fogalma sincs.

Friss