back to top
2024. május 06. 07:34

KezdőlapF1Verstappen elképesztő: viccből majdnem elütötte Coulthardot, miközben kockára tette a győzelmét (videó)

Verstappen elképesztő: viccből majdnem elütötte Coulthardot, miközben kockára tette a győzelmét (videó)

-

Úgy látszik, Max Verstappennek még arra is van kapacitása egy Forma-1-es futam közben, hogy megviccelje az ismerőseit.

Nemrég írtunk arról, hogy Max Verstappen nem unatkozik, hanem tesztelget ezt-azt az autóban ülve, ha nagy előnnyel vezet egy versenyt. Mindez a Red Bull fölénye mellett azt is jól mutatja, hogy milyen elképesztő extra kapacitással rendelkezik a holland, aki a futamok közben a pálya melletti kivetítőkön szokta nézni a közvetítést, és tökéletesen tisztában van azzal, hogy mi történik mögötte. David Coulthard pedig most megosztott egy történetet, ami szintén a kétszeres világbajnok hihetetlen képességeit mutatja.

A skót expilóta és Eddie Jordan közös podcastjának, a Formula for Success-nek a legutóbbi részében szóba került Verstappen és a Red Bull fölénye, a korábbi csapatfőnök pedig felemlegette az Osztrák Nagydíjat, amelyen a holland pilóta nem kis kockázatot vállalva kijött lágy gumikért, majd közvetlenül Charles Leclerc elé tért vissza.

Verstappen már a futamok közben is tesztel, ha nagyon vezet

„Azt gondoltam, ez nagyon idegtépő. Ha én lettem volna a csapatnál, nem engedtem volna, hogy ez megtörténjen, mert túl nagy volt a kockázat és túl kicsi a jutalom. 25 pontot kockára tenni egyetlen extra pontért… – utalt arra Jordan, hogy amennyiben valami balul sül el a kerékcserénél, Verstappen elbukta volna a vezetést, és lehet, hogy a győzelmet is. – De fantasztikus volt látni, és szeretném megtapsolni Maxot és a csapatot azért, hogy megtették. De akárhogy is, szerintem vakmerő volt, túl nagy volt a kockázat.”

„Elmondok még valamit, amit figyelemre méltónak találtam és adok egy kis betekintést – kezdte Coulthard. – Már lementem a top3-as interjúkra, és éppen a Red Bull garázsa előtt álltam, a hátammal az FIA garázsajtajának támaszkodva. Ott álltam egy operatőrrel, aki a top 3-interjúkat fogja felvenni. Ezt mindig így csináljuk, az ember lemegy oda, hogy készen álljon, miután vége a versenynek. És láttam, hogy jön Max a bokszutcában, ezért elővettem a telefonomat, gondoltam csinálok egy videót a kiállásról a fiamnak, tudod, csak egy kis kedvesség. Max pedig jött, és most megmutatom a videót.”

„Sajnos a hallgatóink nem látják, de nagyjából fél méterrel ment el a lábamtól. Nem tudtam annál hátrébb menni, majd ezután beállt a szerelőihez. Közben vettem a telefonnal és arra gondoltam, »Istenem, ez kissé a határon volt.« Úgy éreztem, hogy talán nem a megfelelő helyen álltam, miközben ismerem a bokszutca szabályait.”

A Verstappen belső kamerájából készült felvételt IDE KATTINTVA lehet megnézni.

Forma-1, David Coulthard, 2022
Coulthardot lenyűgözte Verstappen  Fotó: Ivajlo Doncsev/ Red Bull Content Pool

„Akárhogy is, megnyerte a versenyt, megcsináltuk az interjúkat, majd befejeztük a Channel 4-on a futam utáni műsort, én pedig Max-szal együtt repültem vissza Dél-Franciaországba, vissza Monacóba – folytatta a skót. – Én már a repülőn ültem, amikor megérkezett, mert dokumentumfilmet forgattak, majd bejött és megkérdezte: »Tetszett, hogy milyen közel mentem el tőled a bokszutcában?« Én pedig visszakérdeztem: »Tudtad, hogy én vagyok az?«. »Igen, és nem kellett olyan közel mennem, csak kicsit meg akartalak ijeszteni.«”

„Ilyen ez a srác” – vetette közbe Jordan, mire Coulthard folytatta: „Ennyi kapacitása van ennek a fickónak. Én azt sem értettem, honnan látta, hogy én vagyok az, mire ő: »Csak egyetlen ember van, aki ősz hajjal, fehér nadrágban várakozik a bokszutcában.«”

Friss