2024. május 03. 10:48

KezdőlapF1Egykori pilótája nem tudja értelmezni, amit a Mercedes főnöke mondott Hamilton szerződéséről

Egykori pilótája nem tudja értelmezni, amit a Mercedes főnöke mondott Hamilton szerződéséről

-

Nico Rosberg szerint meglehetősen zavaros Toto Wolff megfogalmazása Lewis Hamilton szerződéshosszabbítását illetően. 2016 világbajnoka úgy véli, a közelmúlt eseményei lelkesíthetik egykori csapattársát.

Lewis Hamilton esetleges szerződéshosszabbítása már hónapok óta téma a Forma–1-ben. A felek hosszú ideje azt hangsúlyozzák, hogy az aláírás már csak idő kérdése, sőt, a nyár elején még az is benne volt a pakliban, hogy napokon belül megtörténik a bejelentés. Most a Magyar Nagydíjat követően kezdtek el erről sokan beszélni, miután Toto Wolff állítólag egy gyerekriporter fülébe súgta, hogy a hétszeres világbajnok 2025-ig biztosan marad a sportágban.

A Mercedes csapatfőnöke emellett a nyilvánosság előtt is beszélt a helyzetről, igaz, meglehetősen röviden. Az osztrák üzletember annyit mondott a harmadik szabadedzés után, hogy „a helyzet az, hogy még nem írtuk alá, de érzelmileg már megtettük”. Nico Rosberg pedig egyszerűen képtelen értelmezni, hogy egykori főnöke ezzel mire is célzott pontosan.

„Meg tudná nekem mondani valaki, hogy mit jelent az, amikor egy szerződést érzelmileg megkötnek? – tette fel a kérdést a Sky Sports műsorában. – Fogalmam sincs, hogy hol tartanak, vagy hogy Lewisnak miért tart ennyi ideig. Természetesen mindannyian abban reménykedünk, hogy folytatja, és úgy tűnik, tényleg így van.”

Wolff elszólta magát  – ennyi évvel hosszabbít Hamilton

Bár a szezon elején voltak olyan pletykák, miszerint Hamilton távozhat a Mercedestől, ezek az elmúlt hónapokban elcsendesedtek. Az elmúlt időszakban pedig a Mercedes teljesítménye egyértelműen javult, amit a brit pilóta hungaroringi pole pozíciója is igazol. A Mercedesnél 2010 és 2016 között versenyző Rosberg szerint pedig ez extra motivációt adhat neki.

„Különösen [annak tudatában], ahogyan az autó jelenleg fejlődik, ami szintén segíteni fogja a szerződéskötés folyamatát – folytatta a 2016-os Forma–1-es idény világbajnoka. – Lewis most már érzi a lehetőséget, hogy »újra pole pozíciót szerezhetek, futamokat nyerhetek, igen, akarom ezt folytatni«.”

A hétvége során maga az érintett sem kerülhette el a szerződésével kapcsolatos kérdéseket. A futam előtt pedig főnökéhez hasonlóan szintén nem mondott konkrétumokat. „Őszintén szólva ezen a héten már nem tudok több információt megosztani önökkel – fogalmazott. – Az ügyvédekkel van [a huzavona], oda-vissza. Egyáltalán nem voltam a részese, a kezdetektől fogva kimaradtam belőle. Azt akartam, hogy a többi dologra tudjak koncentrálni, amivel foglalkozom. A csapat a háttérben dolgozik rajta. Nincs több tárgyalás, csak az apró részletek maradtak.”

Friss