2024. május 02. 21:47

KezdőlapF1Mit keresett Brad Pitt sántikáló F1-es karaktere a bokszutcában a Magyar Nagydíj...

Mit keresett Brad Pitt sántikáló F1-es karaktere a bokszutcában a Magyar Nagydíj leintése után?

-

Noha a hollywoodi előadóművészek szakszervezetének (SAG-AFTRA) sztrájkja miatt végül nem utazott el Magyarországra, hogy a Hungaroringen forgassa az Apex című filmet, Brad Pitt egy kicsit mégis ott volt a Magyar Nagydíj bokszutcájában a 70 körös futam leintése után.

A szemfüles drukkerek nemcsak azt vehették észre a Hungaroring célegyenesének lelátójáról, hogy a Magyar Nagydíj leintése után Lewis Hamilton az autójából kiszállva egy olyan pilótának gratulál a parc fermében, aki nem indult el a versenyen, mégis győztesként ünnepli magát, hanem azt is kiszúrhatták, hogy az „ismeretlen” hős csapattársa néhány méterrel hátrébb ennél jóval kevésbé energikusan kászálódik ki az autójából, és a szerelői által támogatva sántikál el onnan.

Joshua Pierce, Damson Idris, Apex, Magyar Nagydíj, Hungaroring
Az Apex GP garázsa a kamerákkal  Fotó: Sulyok István/TRP Media

Miután a Brad Pitt nevével fémjelzett Apex című hollywoodi F1-es film forgatási munkálatai a hollywoodi előadóművészek szakszervezetének (SAG-AFTRA) sztrájkja ellenére a Magyar Nagydíj alatt is zajlottak, a hungaroringi versenyhétvége során is rendszeresen láthattuk, amint a két átalakított Forma-2-es autó rója a köröket a pályán. Brad Pitt és Damson Idris filmbéli karakterét ezen felvételek során természetesen profi autóversenyzők „játszották”, miközben a Hungaroringen is volt saját garázsa és motorhome-ja Sonny Hayes és Joshua Pearce csapatának, az Apex GP-nek.

De nemcsak a pályán vettek fel jeleneteket a filmesek, hanem készültek egy forgatással a verseny utánra is. Ennek során két helyettes ugrott be a sztrájk miatt távolmaradó Pitt és Idris helyére, hogy élesben, a levezető körükről a parc fermébe visszatérő F1-es pilóták között forgasson. Anélkül, hogy tudnánk a forgatókönyvet, mindenki számára nyilvánvaló lehetett, hogy Pearce éppen megnyert egy versenyt, miközben a filmben az őt segítő visszatérő veterán Hayes valószínűleg gyengébb eredményt ért el, hiszen míg csapattársa eszeveszetten ünnepelt, ő a fejét csóválta és a szerelők támogatták el az autójától.

Sonny Hayes a Magyar Nagydíj után a parc fermében:

Persze nem tudhatjuk, hogy végül mely jelenetek kerülnek bele az elkészült alkotásba, de jó esély van rá, hogy bár személyesen nem forgatott a Magyar Nagydíjon, az Apexben végül így is benne lesz, ahogy Brad Pitt karaktere a Hungaroringen versenyez.

Friss