back to top
2024. május 09. 13:11

KezdőlapF1Hamilton olyan pilótával ünnepelt a Magyar Nagydíj után, aki nem is vett...

Hamilton olyan pilótával ünnepelt a Magyar Nagydíj után, aki nem is vett részt a versenyen (fotók)

-

A szemfüles nézők kiszúrhattak két oda nem illó autót a 38. Magyar Nagydíj parc ferméjében a verseny leintése után, illetve azt is láthatták, hogy Lewis Hamilton az egyik pilótájával is lepacsizott.

A pole pozícióból induló Lewis Hamilton csak a negyedik helyen fejezte be a 38. Magyar Nagydíjat, azaz még csak dobogóra sem állhatott, de egy kis ünneplés így is belefért a hétszeres világbajnoknak a parc fermében. Alighanem a célegyenesben ülő nézők közül sokan kiszúrták, hogy mielőtt a futamot befejező pilóták visszaértek volna a bokszutcába, már megjelent egy versenyautó a parc fermé területén.

De nem valamelyik F1-es gép, hanem az egyik, Brad Pitt F1-es filmjéhez használatos, átalakított F2-es kocsi volt az, benne a „pilótával”, aki szépen türelmesen várta, hogy megérkezzen a mezőny. Ezután elkezdtek szállingózni a levezető körükről érkező igazi F1-es autók, majd megjött Lewis Hamilton is, és egyenesen beparkolt az Apex GP (a filmben ez lesz a csapat neve, amelyben Brad Pitt visszatérő veteránként versenyez) versenyautója mellé.

Apex GP, Magyar Nagydíj, Hungaroring
Az Apex-et egész hétvégén forgatták a Hungaroringen, a két átalakított F2-es autó is rendszeresen pályára lépett  Fotó: Sulyok István/TRP Media

A filmet producerként támogató hétszeres világbajnok ezután átnézett a filmben a csapat egyik versenyzőjét alakító Damson Idrist helyettesítő színészre, majd megvárta, hogy az megkapja a jelet, elinduljon a felvétel, ekkor ő is kiszállt, és meglapogatta a sisakkal a fején ünnepelni kezdő színészt, majd kezet fogott vele. A lelátón ülő nézők többsége ekkor már vélhetően arra figyelt, hogy Max Verstappen és a Red Bull a rekordot jelentő győzelmet ünnepli, de aki nem az első három helyezettnek fenntartott „parkolót” kémlelte, biztosan elkapta Hamilton és a rejtélyes versenyző pillanatait is.

Hogy az egész mennyire volt eltervezett, azt nehéz megmondani, hiszen amennyiben Hamilton a top3-ban végzett volna, teljesen máshova kellett volna parkolnia. Mindenesetre, ha a Mercedes veteránja teljesen véletlenül állt meg pont oda, akkor remekül felismerte a helyzet adta lehetőséget.

A parc fermében hátrébb egyébként a másik Apex GP-s autóval is forgatott a filmes stáb, és miként az ünneplős jeleneteket, a másik versenyző jeleneteit is többször újravették, miközben a mezőny tagjai kikászálódtak az autójukból és elmentek a kötelező mérlegelésre, majd elhagyták a bokszutcát.

Hamilton filmes gratulációjáról az alábbi Instagram-posztban láthatók képek:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by WWW.RACINGLINE.HU (@racingline.hu)

Friss