back to top
2024. július 27. 01:51

KezdőlapF1Brad Pitt feldobta az F1-es pilóták hétvégéjét, de Verstappen nem lelkesedett érte

Brad Pitt feldobta az F1-es pilóták hétvégéjét, de Verstappen nem lelkesedett érte

-

Lewis Hamilton, George Russell, Charles Leclerc és Pierre Gasly is elmondta, hogy Brad Pitték érkezése színt vitt a Brit Nagydíj hétvégéjébe. Max Verstappent azonban egyáltalán nem hatotta meg a forgatás.

Valamelyest eltért a megszokottól a Forma–1-es Brit Nagydíj hétvégéje, hiszen Silverstone-ban elkezdődött Brad Pitt és Lewis Hamilton filmjének, az Apexnek a forgatása. Ennek során ezúttal egy tizenegyedik, fiktív csapat is kapott garázst, és az autók többször is pályára gurultak, még ha versenykörülmények között természetesen nem is eresztették össze őket a mezőnnyel.

A helyszínen természetesen a Joseph Kosinski rendező, valamint a főszerepet játszó Pitt is megjelent. Utóbbi akkora sztár, hogy még a szintén világszerte ismert és körülrajongott Forma–1-es pilóták is képesek lelkesedni, ha találkozhatnak vele. Hamilton pedig igazán különleges helyzetben van, hiszen együtt dolgozhat az amerikai színésszel.

Pályára gurult a Brit Nagydíjon Brad Pitt Forma-1-es autója (fotó)

„Brad úgy néz ki, mintha fiatalodna – nyilatkozta a hétszeres világbajnok. – A korához képest remekül fest. Persze ez fontos téma volt az elején, amikor a történetről beszélgettünk. Ő azonban tökéletesen illik [ehhez a szerephez]. Ő egy igencsak meghatározó színész, mindig hihetetlenül jó munkát végzett. El sem tudom mondani, mennyire izgatott vagyok, hogy Brad Pitt a Forma-1-ben van, hihetetlen.”

Hamilton csapattársa, George Russell ugyancsak látott már néhány világsztárt testközelből, és természetesen Pitt-tel is találkozhatott a hétvége során. A 25 éves versenyző ezúttal is azt a következtetést vonta le, hogy amikor alkalma nyílik beszélgetni egy ilyen emberrel, akkor rájön, hogy bizonyos szempontból nem is annyira különbözik az átlagtól.

„Szerintem ez is egy olyan alkalom, amikor az ember először lát egy világsztárt, és ez meglehetősen szürreális – fogalmazott. – Csupán ekkor ismeri fel, hogy ők is csak normális emberi lények, legyen szó Tom Cruise-ról, Brad Pittről, Roger Federerről vagy bárkiről, akivel volt szerencsénk találkozni. Viccelődött, jól érezte magát, és tényleg csak egy volt fiúk közül. Nagyon izgatottan várom, mit hoz a film.”

Persze nemcsak a Mercedes versenyzői, hanem a mezőny minden tagja találkozhatott a kétszeres Oscar-díjas színésszel. A film stábjának néhány tagja ugyanis beült a szokásos versenyzői eligazításra. „Jó móka, egy új arc, és elég váratlan Bradet látni a versenyzői eligazításon – jelentette ki Charles Leclerc. – Tartottak egy kis eligazítást arról, mire számítsunk a filmben, és ez egyszerűen nagyon izgalmas. Már alig várom, hogy lássam. Kedves fickó.”

Felmerül a kérdés, hogy a stáb jelenléte esetlegesen zavarta-e a pilótákat, illetve a csapatokat, és ha igen, mennyire. A fentiek fényében természetesen nem lehet azt mondani, hogy minden ugyanolyan volt, mint szokott, ami viszont a vezetést, illetve a versenyzést illeti, nem befolyásolták az eseményeket. Legalábbis Pierre Gasly szerint.

Brad Pitt és a fiktív F1-es csapat a Brit Nagydíj rajtrácsán is ott lesz

„Azt kell mondanom, hogy az embernek nem minden nap adódik lehetősége arra, hogy lássa Brad Pittet – kezdte. – Volt lehetőségünk találkozni vele, és bemutatkoztak, illetve a filmet is bemutatták. Egyértelműen különleges pillanat volt. Eltekintve a versenyzői eligazítástól, és attól, hogy ott ülünk Brad Pitt előtt, valahogy minden normálisnak tűnt. Szóval a magam részéről azt mondom, hogy semmilyen változás nem történt.”

Egyvalaki azonban biztosan nem osztja a többiek lelkesedését. Max Verstappentől megszokhattuk, hogy az ilyesmi nem igazán hatja meg, és hasonló témákban gyakran szembemegy a többségi véleménnyel. Most is ez történt, a holland versenyző ugyanis egyáltalán nem lelkesedett Pitték jelenlététől, ahogyan magára a filmre sem kíváncsi.

„Szerintem mindenkiről fognak néhány felvételt használni, fedélzeti kamerát és ilyesmit – vélekedett. – Engem ez teljesen hidegen hagy. Végső soron egy film mindig is azért készül, hogy legyen benne egy kis show. Mert igen, természetesen nem minden lesz valós. Ugyanakkor szerintem ez rendben van. Engem igazából nem annyira érdekel.”

Friss