2024. április 27. 18:59

KezdőlapF1Már Belgiumban sem lesz ott, távozott a Ferrari kulcsembere

Már Belgiumban sem lesz ott, távozott a Ferrari kulcsembere

-

A héten befejezte négy és fél éve tartó maranellói pályafutását a Ferrari Forma-1-es csapatának egyik kulcsfigurája. 

Miután már április vége óta tudjuk, hogy a Ferrarinál versenyigazgatói pozícióban dolgozó, Mattia Binotto ideje alatt a svájci olasz távollétében jó néhány futamon helyettes csapatfőnökként funkcionáló Laurent Mekies lesz az AlphaTaurinál az év végén leköszönő Franz Tost utódja, már csak az volt a kérdés, hogy a Red Bull és a Ferrari mikorra jut megállapodásra a francia szakember csapatváltását illetően.

Az azóta eltelt időszakban ugyanis Mekies folytatta a munkát a maranellóiaknál, egészen mostanáig, a Ferrari ugyanis a Belga Nagydíj előtt közleményben jelentette be, hogy a csapat második számú vezetője már Spában sem lesz ott.

„Laurent Mekies csapatnál töltött ideje ezen a héten a végéhez ért. A versenyigazgató nem lesz ott Belgiumban, és négy és fél szezon után elhagyja Maranellót. Ez idő alatt hét győzelemnek volt a részese. Az egész csapat köszöni a nagyszerű hozzájárulását ezen évek alatt” – áll a közleményben, amely kitért Mekies utódjára is.

„A Belga Nagydíjtól fogva Laurent feladatait a bokszfalon Diego Ioverno veszi át, aki a sportigazgató szerepkörében folytatja. Minden, sportot érintő ügyért és az FIA-val történő kapcsolattartásért ő felel. Ioverno a Scuderia egyik veteránja, aki 23 éve dolgozik itt. A bokszfalon helyet foglaló kollégáival, azaz Matteo Togninalli mérnökigazgatóval és Ravin Jain versenystratégával közvetlenül Fred Vasseur csapatfőnöknek jelent majd.”

Az Autosport értesülései szerint a Ferrari és a Red Bull között egyezség értelmében Mekies mostantól az év végéig kényszerszabadságra megy, és 2024. január 1-jén áll munkába az AlphaTaurinál.

Friss