2024. május 02. 17:21

KezdőlapF1Édesapja kezdeti sikereinek helyszínén nyert futamot Kimi Räikkönen fia (képek)

Édesapja kezdeti sikereinek helyszínén nyert futamot Kimi Räikkönen fia (képek)

-

Újabb futamot nyert Robin Räikkönen, a korábbi Forma–1-es, illetve ralipilóta, Kimi fia. A nyolcéves gokartos ezúttal azon a helyszínen győzött, ahol édesapja elkezdte pályafutását.

Kimi Räikkönen fia, Robin most már jó ideje komoly szinten gokartozik. A 8 éves versenyző a svájci Rotax Max Challenge bajnokság Micro kategóriájában vesz részt, és már a futamgyőzelemig is eljutott, jelenleg pedig a harmadik helyen áll. Most azonban hazájában versenyzett, egy édesapja számára alighanem kedves helyszínen.

A helyszín ugyanis a Finnország második legnépesebb városától, az ország déli részén található Espoo-tól nem messze található Bemböle, illetve az ottani gokartpálya volt. Az idősebbik Räikkönennek pedig azért van kötődése, mert anno itt zajlottak az első szárnypróbálgatásai gyerekként, és innen indult az a karrier, amely később a 2007-es F1-es világbajnoki címben csúcsosodott ki.

Magáról a Tiistaiturnaus elnevezésű eseményről nincsen sok információ, de annyi biztos, hogy az ifjabbik Räikkönen diadalmaskodott saját kategóriájának döntőjében. Erről a büszke édesapa is közzétett egy képet Instagram-történet formájában, valamint arról is megemlékezett, ahogyan éppen magyarázott a gokartban ülő fiának.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Miron#43 (@miron.stig) által megosztott bejegyzés

A páros alighanem rendkívül nagy népszerűségnek örvendett a helyszínen, és ez a közösségi médiában is látszott. Kimi és Robin Räikkönennel ugyanis többen is fényképezkedtek, köztük más ifjú gokartosok is, akik beszámolójuk alapján szintén a dobogó legfelső fokára állhattak fel saját kategóriájukban. Az biztos, hogy a továbbiakra nézve megkapták a kellő motivációt.

Robin Räikkönen legközelebb másfél hét múlva fog versenyezni a Rotax Max Challenge-ben, a helyszín ezúttal a franciaországi Levier lesz. A finn versenyző két fordulóval a vége előtt 414 ponttal rendelkezik az összetettben, 37 egységgel lemaradva az éllovas Alexander Christovtól, és 2-vel a második Michael Blattertől.

Friss