2024. május 03. 14:10

KezdőlapF1Íme a szexet reggeliző F1-es világbajnok autója, ahogyan még sohasem láthattuk (videó)

Íme a szexet reggeliző F1-es világbajnok autója, ahogyan még sohasem láthattuk (videó)

-

Az F1 legnagyobb Playboyának első győzelmét hozó autót ott vitték pályára, ahol 1975-ben diadalmaskodott, és egészen elképesztő felvételeket csináltak róla.

James Hunt halálának 30. évfordulóján felidéztük az 1976-os világbajnok pályafutását, amelyben jelentős szerepet játszott a Lord Alexander Hesketh által alapított Hesketh Racing is. Az istálló Hunttal debütált a Forma-1-ben, az 1975-ös szezonra pedig eljutott oda, hogy F1-es futamgyőztesnek mondhassa magát, miután a szélvészgyors brit megnyerte a Holland Nagydíjat. Ez volt csapat és az overálján ezekben az években rendszerint a „Szex, a bajnokok reggelije” feliratot viselő versenyző első győzelme a királykategóriában.

Nemrég pedig ugyanezen a helyszínen, Zandvoortban vett részt a Historic Grand Prix elnevezésű eseményen az 1975-ben használt Hesketh 308B, ahol a korábban a 2013-as Toro Rossóról is elképesztő felvételeket készítő Rick van Barneveld kamerázta be a kocsit. A végeredmény magáért beszél, és nem utolsó sorban a Cosworth V8-asának hangja is megért egy misét. Íme:

Friss